Hlavní obsah

Sionko s Pospěchem si s Kodaní na jaře zahrají Pohár UEFA

PRAHA

Jarní boje v Poháru UEFA se budou týkat i fotbalistů FC Kodaň včetně českých reprezentantů Zdeňka Pospěcha a Libora Sionka. Kodaň totiž dnes v boji o postup zvítězila na hřišti FC Bruggy 1:0 a v tabulce se dostala na třetí postupové místo ve skupině G právě na úkor belgického celku. Ve skupině H pak postup vybojovaly La Coruňa a Lech Poznaň. Ve skupinách E a F bylo o postupujících jasno již před středečním programem.

Článek

Kodaň potřebovala na hřišti Brugg pouze vítězství, přesto se nepouštěla do bezhlavého útočení. Hostující hráči se soustředili na obranu nebezpečného útoku domácích a na trestání chyb. Taková šance se naskytla v 58. minutě, kdy se k míči dostal brazilský střelec Cesar Santin a střelou do šibenice posunul Kodaň mezi posledních 32 celků.

Kodani na výhru stačily dvě střely na branku. Domácím se totiž ani přes závěrečný nápor nepodařilo vyrovnat, na čemž měl zásluhu i Pospěch, který na pravém beku odehrál celé utkání. Sionko pak do hry zasáhl až v 65. minutě již za stavu 1:0.

Vítězem "slávistické" skupiny F se stal Hamburk. Ten využil zaváhání Ajaxu Amsterodam v domácím utkání se Slavií a sám doma přehrál Aston Villu 3:1. Německý celek se mohl opět spolehnout na svou chorvatskou letku v útoku, když skóre otevřel svým pátým gólem v letošním ročníku Poháru UEFA Mladen Petrič a zbylé dvě branky obstaral Ivica Olič.

Za Hamburk odehrál celý zápas David Jarolím

Hamburku, v jehož dresu opět odehrál celé utkání český záložník David Jarolím, pomohlo i to, že hosté nasadili sestavu složenou především z náhradníků. Mezi nimi alespoň opět zazářil sedmnáctiletý útočník Delfouneso, který za Aston Villu nastoupil teprve podruhé, ovšem stejně jako v minulém utkání s Žilinou obstaral jediný gól anglického celku.

I skupinu E překvapivě ovládl německý celek, když Wolfsburg v závěru dotáhl zápas na hřišti favorizovaného AC Milán k remíze 2:2 a udržel tak první příčku. Milán přitom v utkání dvakrát vedl po trefách Ambrosiniho a Pata, ovšem nejprve se proti svým krajanům prosadil obránce Zaccardo a devět minut před koncem srovnal střídající Saglik. Celé utkání v dresu domácích odehrál Marek Jankulovski, Jan Šimůnek opět seděl jen mezi náhradníky Wolfsburgu.

V druhém utkání skupiny E se utkaly dva nepostupující celky o to nebýt poslední ve skupině. Toto nelichotivé postavení nakonec připadlo Heerenveenu, který na hřišti Portsmouthu prohrál 0:3. Dvěma góly se o to postaral útočník Crouch. Prohře svého celku nezabránil ani český záložník Michal Švec, který odehrál celé utkání. Jeho spoluhráč Milan Kopic do hry nezasáhl.

O složení dvojic pro třetí kolo se rozhodne v pátek, losování ve švýcarském Nyonu začne ve 13:00.

Pohár UEFA:
Skupina E:
Portsmouth - Heerenveen 3:0 (2:0)
Branky: 40. a 42. Crouch, 90. Hreidarsson. Rozhodčí: Havrilla (SR).
AC Milán - Wolfsburg 2:2 (1:0)
Branky: 17. Ambrosini, 56. Pato - 55. Zaccardo, 81. Saglik. Rozhodčí: Courtney (Sev. Ir.).
Skupina F:
Hamburk - Aston Villa 3:1 (2:0)
Branky: 30. a 57. Olič, 18. Petrič - 83. Delfouneso. Rozhodčí: Nikolajev (Rus.). ČK: 83. Sidwell (Aston Villa).
Skupina G:
FC Bruggy - FC Kodaň 0:1 (0:0)
Branka: 58. Santin. Rozhodčí: Ceferin (Slovin.).
St. Etienne - Valencie 2:2 (2:1)
Branky: 29. a 44. Ilan - 33. Morientes, 72. Žigič. Rozhodčí: Deaconu (Rum.).
Skupina H:
La Coruňa - Nancy 1:0 (0:0)
Branka: 74. Bodipo. Rozhodčí: Weiner (Něm.).
Feyenoord Rotterdam - Lech Poznaň 0:1 (0:1)
Branka: 26. Djurdjevič. Rozhodčí: Donderini (It.).

Reklama

Související témata: