Hlavní obsah

Záložník Šachtaru Hübschman si na Marseille věří

Defenzivní záložník Tomáš Hübschman ze Šachtaru Doněck si ve čtvrtfinále Poháru UEFA na Olympique Marseille věří. Sebevědomí ukrajinského týmu vychází především z toho, že fotbalisté Šachtaru v předchozích kolech vyřadili dva favorizované soupeře Tottenham Hotspur a CSKA Moskva.

Článek

Hübschman přiznal, že ho páteční los ve švýcarském Nyonu nechával poměrně klidným. "Nevidím důvod, proč to nějak detailněji sledovat. Los je los, fotbal se hraje a rozhoduje na hřišti," řekl v telefonickém rozhovoru s ČTK. Vedle něj postoupil do čtvrtfinále už jen jeden český fotbalista, hamburský záložník David Jarolím.

Ukrajinský tým se prý každopádně nemá před duelem s Marseille čeho bát. "V předchozím průběhu jsme dokázali vyřadit Tottenham a teď CSKA Moskva, což jsou soupeři na stejné, a možná dokonce i vyšší úrovni, než je Marseille. Proto se nemáme koho bát, ukázali jsme, že můžeme hrát opravdu s kýmkoliv," pokračoval Hübschman.

I my jsme dobří technici, říká Hübschman

Nadcházejícího soupeře sledoval ve středeční osmifinálové odvetě na stadiónu Ajaxu Amsterodam, kde hosté postoupili až zásluhou Mearsovy trefy v prodloužení. "Protože hráli o den dřív, tak jsem viděl ten jejich poslední zápas. Bylo vidět, že francouzská liga je velmi kvalitní a technická soutěž," podotkl Hübschman.

"Ale dobře technicky vybavení jsme i my. Pečlivě se na Marseille připravíme a uděláme všechno pro to, abychom postoupili do semifinále. Šanci máme dobrou," mínil sedmadvacetiletý český záložník.

Nepovažoval za rozhodující, že Šachtar začne doma. "Když postoupíme, tak to bude výhoda, když nepostoupíme, tak nevýhoda. Uvidíme," dodal Hübschman. Jeho klub si zahraje čtvrtfinále Poháru UEFA poprvé v historii, stejně na tom je i druhý ukrajinský celek mezi elitní osmičkou Dynamo Kyjev.

Reklama

Související témata: