Hlavní obsah

Stihne se Vaclík uzdravit? Sevilla zná soupeře v případě postupu přes AS Řím

Nyon
Aktualizováno

Český gólman je na marodce, los ve švýcarském Nyonu si však samozřejmě nenechal ujít. Fotbalisté Sevilly s brankářem Tomášem Vaclíkem v případě postupu přes AS Řím vyzvou ve čtvrtfinále Evropské ligy lepšího z duelu Wolverhampton - Olympiakos.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Vaclík diriguje obranu Sevilly.

Článek

Má proč spěchat. Tomáš Vaclík si v pondělním ligovém duelu s Eibarem podvrtl koleno. Reprezentační jedničku čekají další vyšetření a zatím není jasné, jak dlouho bude mezi tyčemi chybět.

Sevilla každopádně v případě postupu přes AS Řím narazí ve čtvrtfinále Evropské ligy na lepšího z duelu Wolverhampton - Olympiakos. A pokud by Vaclík a spol. postupovali dále, v semifinále by je čekal někdo z kvarteta Manchester United/LASK Linec/FC Kodaň/Basaksehir Istanbul.

Čtvrtfinále se bude hrát na jeden vítězný zápas v rámci závěrečného turnaje pro osm nejlepších celků soutěže v německých městech Kolíně nad Rýnem, Duisburgu, Düsseldorfu a Gelsenkirchenu 10. a 11. srpna.

Stejně jako Liga mistrů, také Evropská liga má kvůli pandemii velké zpoždění.

O účastnících Final Eight se teprve rozhodne po odvetách osmifinále. Pokud Manchester United vyřadí Linec, narazí na Kodaň, nebo Basaksehir, vítěz souboje Inter Milán - Getafe vyzve Leverkusen, či Glasgow Rangers. Zbývající čtvrtfinálovou dvojici vytvoří postupující ze zápasů Šachtar Doněck - Wolfsburg a Basilej - Frankfurt.

Finále se původně mělo konat 27. května v polském Gdaňsku, UEFA však rozhodla o ročním posunu finálových stadionů (Gdaňsk 2021, Sevilla 2022, Budapešť 2023). Letos se o vítězi rozhodne 21. srpna, finále se uskuteční v Kolíně.

Los závěrečného turnaje fotbalové Evropské ligy v Německu
Čtvrtfinále (10. a 11. srpna v Kolíně nad Rýnem, Duisburgu, Düsseldorfu a Gelsenkirchenu):
Šachtar Doněck/Wolfsburg - FC Basilej/Eintracht Frankfurt
Manchester United/LASK Linec - FC Kodaň/Basaksehir Istanbul
Inter Milán/Getafe - Bayer Leverkusen/Glasgow Rangers
Wolverhampton/Olympiakos Pireus - AS Řím/FC Sevilla
Semifinále (16. a 17. srpna):
Wolverhampton/Olympiakos Pireus/AS Řím/FC Sevilla - Manchester United/LASK Linec/FC Kodaň/Basaksehir Istanbul
Inter Milán/Getafe/Bayer Leverkusen/Glasgow Rangers - Šachtar Doněck/Wolfsburg/FC Basilej/Eintracht Frankfurt

Reklama

Související témata: