Hlavní obsah

Teplice šokovaly Kaiserslautern, vezou výhru

KAISERSLAUTERN

Šok připravili tepličtí fotbalisté německému Kaiserslauternu. Bundesligový tým porazili na jeho půdě 2:1. První ránu zasadil soupeři již v šesté minutě Rezek, krátce po Kloseově vyrovnání se trefil Benčík.

Foto: ČTK/AP

Jan Rezek z FK Teplice oslavuje svůj gól, který vstřelil 1. FC Kaiserslautern v úvodním utkání prvního kola fotbalového Poháru UEFA

Článek
Fotogalerie

Řev na stadiónu Fritze Waltera v šesté minutě uťal Rezek. Toho vyslal na zteč famózním pasem Horváth a teplický mladíček mazáckým obloučkem pokořil vybíhajícího brankáře Wieseho. Domácí se po knockoutu těžce zvedali, na jejich kopačky se vloudila nervozita a už je neopustila.

Hosté hráli chytře, bleskovými kombinacemi zaskakovali domácí defenzívu. Exceloval aktivní kapitán Horváth. Kaiserslautern vsadil na útoku po levé straně, vážně hrozil záložník Timm. V 19. minutě se ozval ohlušující pískot, když Hunal stáhl v pokutovém území Lokvence. Sudí však místo penalty písknul ofsajd. Další penaltu si nevymodlil ani Klose, naopak za simulování viděl žlutou kartu.

Pět minut před přestávkou se vyznamenal Poštulka, když zneškodnil Kloseho šanci. Také hosté se připomněli, v poslední minutě první půle mohl vylepšit skóre Rezek, který ale zazdil Benčíkovu nabídku ranou vedle.

Teplice si vysloužily potlesk

Ve druhém poločase se "Ďáblové" do Teplic doslova zakousli. První šance patřila Klosemu, který se znenadání dostal do dobré pozice. Nejlepší střelec stříbrného týmu z loňského mistrovství světa však už poněkolikáté v tomto zápase selhal. Na druhé straně hasil trhák rychlého Rezka těsně před pokutovým územím Mettomo. Pak se domácí přece jenom dočkali vyrovnání. Střídající Dominguez v 57. minutě z levé strany posadil centr na hlavu Klosemu a ten úplně volný před Poštulkou nezaváhal. Domácí byli v tu chvíli na koni a v náporu dvakrát nebezpečně hlavičkoval Lokvenc.

Znenadání, stejně jako v první půli, přišla teplická odpověď. Horváthův přímý kop v 64. minutě brankář Wiese podskočil a Benčík v pádu z těžkého úhlu vrátil Severočechům vedení. Zoufalý Kaiserslautern vrhnul všechny síly do útoku, Kloseho na poslední chvíli nedovoleně stáhnul Rada, Dominguez se pak protáhnul středem teplické obrany a pálil jen pár centimetrů nad.

Domácí jakoby ochromeni vývojem utkání se ani nenadechli k závěrečnému náporu. Stereotypní akce končily před teplickým pokutovým územím, centry v rukavicích bezchybného brankáře Poštulky. Severočeši se málem o skvělý výsledek připravili sami. Verbíř zbytečně pouštěl přihrávku směrem k Poštulkovi a jeho chybu vystihl Tchato. Řítil se na teplického brankáře, který pádem pod nohy Verbířovo zaváhání napravil. Domácí opouštěli hřiště v rozčarování, Teplice si naopak vysloužily uznalý potlesk německého publika.

1. FC Kaiserslautern - FK Teplice
Poločas: 0:1. Branky: 57. Klose - 6. Rezek, 64. Benčík. Rozhodčí: Styles - Green, Bone (všichni Angl.) ŽK: Klose, Timm - Rezek, Voříšek, Verbíř, Rada. Diváci: 18.511
Kaiserslautern
Wiese - Grammozis, Mettomo (59. Lembi), Knavs, Tchato - Timm (73. Nurmela), Freund, Christov, Kosowski (46. Dominguez) - Lokvenc, Klose. Trenér: Gerets.
Teplice
Poštulka - Doležal, Rada, Hunal (46. Tesařík), Leitner - Verbíř, Lengyel, Horváth, Voříšek - Rezek (81. Divecký), Benčík. Trenér: Straka.

Reklama

Související témata: