Hlavní obsah

Životní vítězství, shodli se Tepličtí

KAISERSLAUTERN (Německo)

Ten řev se rozléhal celou tribunou. Od kabin zněl oslavný ryk, kterým tepličtí fotbalisté slavili vítězství na půdě německého Kaiserslauternu v prvním utkání 1. kola Poháru UEFA. Už v šesté minutě dostal Teplice do vedení Rezek, a přestože ve druhé půli srovnal kanonýr Klose, krátce poté branka Benčíka srazila německého favorita do kolen.

Foto: ČTK/AP

Fotbalisté Teplic Pavel Verbíř a Jan Rezek oslavují gól Henricha Benčíka (vpravo), jenž rozhodl o vítězství nad Kaiserslauternem

Článek

"Je to životní výhra," jásal Michal Doležal, který nastoupil v teplické obraně. "Prezentovali jsme se ve velmi dobrém světle. Věřím, že to nebylo naposledy a jsme schopni to zopakovat," přitakával Pavel Verbíř. Jako sluníčko zářil v pozadí kapitán Pavel Horváth, který přihrál na dva góly: "Naše mužstvo nemá moc pohárových zkušeností, a tak je to nádherný výsledek. Ale já nepochybuji, že přijdou i další."

Severočeši se radovali právem. Bravurně plnili taktické pokyny trenéra Straky, i proto se mohli radovat z cenného vítězství. "Snažili jsme se eliminovat Kloseho a Lokvence. Věděli jsme, že v tom je klíč k našemu úspěchu," nechával Verbíř nahlédnout do záměrů trenéra Straky. "A taky spíše po zemi, kde je obrana Kaiserslauternu slabší," připojil se Doležal.

Německé hráče vytáčel anglický sudí

Dobře věděl, že ne všechny situace vyřešily Teplice dobře. "Mnohdy to bylo na hraně. Častokrát jsme měli štěstí," pokýval hlavou Verbíř. "Po přestávce se dostali domácí do velkého tlaku. Ale do té doby jsme jim nenechali moc prostoru," mínil Doležal. Rozhodující byl druhý gól. Ten Kaiserslautern zlomil. "Pak už jsme to měli pod kontrolou a vítězství hlídali," vykládal Horváth.

Hostům nahrálo, že utkání řídil anglický rozhodčí Styles. Většinu osobních soubojů pouštěl, nechával hře spád. Německé hráče tak notně vytáčel, tribuny doslova šílely. "Pouštěl to divně. Myslel jsem, že bude pískat jako v Anglii, ale některé fauly zcela nesmyslně obracel. V prvním poločase na mě byla penalta," zlobil se Vratislav Lokvenc, český útočník ve službách Kaiserslauternu.

Televizní záběru však ukázal, že Hunala nejprve fauloval a teprve posléze byl postiženým on. "Sudí pískal dobře. I když je mi jasné, že za daného stavu se to Vráťovi nelíbilo," tvrdil Verbíř.

Reklama

Související témata: