Hlavní obsah

Slováci oslavují remízu Púchova s Barcelonou

BRATISLAVA

Slovensko je v tranzu! Fotbalový trpaslík z Púchova si vyšlápl na Barcelonu a obral pyšný katalánský velkoklub o výhru. Tisk mohutně oslavuje remízu 1:1 jako velkolepou fotbalovou událost. "Fotbaloví žebráci udělili lekci milionářům," pochvaluje si s poukazem na výdělky hráčů obou klubů list Nový čas.

Foto: ČTK/Samuel Kubáni

Peter Čvirik (vlevo) a Ivan Belák z Matadoru Púchova bojují s Patrickem Kluivertem z FC Barcelona (uprostřed) v zápase Poháru UEFA

Článek

Deník připomíná, že roční rozpočet Matadoru činí 35 miliónů korun. Barca může počítat s 5,9 miliardy. "Fanoušci přišli na slavnou Barcelonu, nakonec ale v Trnavě tleskali Púchovu," spokojeně konstatuje autor komentáře.

"Fotbalisté Matadoru splnili očekávání trenérů Štefana Zaťka i Franka Rijkaarda a ukázali, co umí. Zápas malého s velkým byl nakonec rovnocenným soubojem," napsal zase deník Šport. Konstatoval současně, že Púchovští hráli v obraně velice dobře a mnoho šancí soupeři nedovolili. A když je hosté měli, stál jim v cestě český brankář Tomáš Bernády, kapitán mužstva. "Malý fotbalový kamínek z Púchova velký vůz Barcelony na Nou Campu sotva vykolejí. Středeční výkon však stojí za zopakování," uzavřel Šport realisticky.

Střelec bude platit

Za fotbalový zázrak, který však ještě neznamená postup, považuje středeční výsledek Púchova s Barcelonou dnešní Národná obroda. "Púchov dokázal něco, čemu věřil před zápasem málokdo. Se slavným a hvězdami nabitým týmem remizoval 1:1. Navzdory lichotivému výsledku po nadšeném výkonu odcházejí do odvety s minimální šancí na postup do druhého kola," upozornila Národná obroda.

Hrdinou utkání byl autor vyrovnávající branky Milan Jambor. Sedmadvacetiletý záložník se trefil z poslední akce Púchova v závěrečné minutě. "Je to můj nejcennější gól kariéry, dostal jsem super přihrávku a využil ji. Za to budu muset Mário Breškovi něco zaplatit," citovala dnešní Pravda šťastného střelce gólu.

Reklama

Související témata: