Hlavní obsah

Potvrzeno! Liberec bude hrát 2. předkolo Evropské ligy v Litvě

Fotbalisté Liberce budou hrát utkání 2. předkola Evropské ligy proti FK Riteriai v Litvě. Vzhledem k opatřením proti šíření nového koronaviru v pobaltské zemi byla ve hře varianta zápasu na neutrální půdě, nakonec se však duel uskuteční na soupeřově stadionu ve Vilniusu. Severočeši o tom informovali na sociálních sítích. Přesný čas výkopu utkání 3. předkola s dánským Sönderjyske zveřejnila také Plzeň.

Foto: Vít Černý, ČTK

Jhon Mosquera z Liberce.

Článek

V Litvě pro cestující z Česka platí kvůli koronavirové pandemii omezení včetně čtrnáctidenní karantény, která se odvíjejí od aktuálního počtu nakažených. Liberečtí by však měli dostat od tamních úřadů výjimku pro vrcholové sportovce a jejich doprovod.

Utkání se odehraje ve čtvrtek 17. září od 18:00 SELČ. Vzhledem k pandemii covidu-19 se celá kvalifikace evropských pohárů až na závěrečné 4. předkolo Ligy mistrů hraje jen na jeden zápas.

Liberec je v pohárech poprvé od ročníku 2016/17, kdy došel do základní skupiny Evropské ligy. Tentokrát potřebuje k postupu do hlavní fáze přejít přes tři soupeře.

Plzeň má výhodu domácího prostředí

Viktorii pohárový start nevyšel. Minulý týden v 2. předkole Ligy mistrů prohrála v Alkmaaru 1:3 po prodloužení. Kdyby postoupila, současně by si zajistila minimálně účast v základní skupině Evropské ligy. Takhle musí pro postup do hlavní fáze vyřadit dva protivníky.

Ve 3. předkole se Plzeň doma utká s dánským Sönderjyske ve čtvrtek 24. září od 18:00. Přímým přenosem bude zápas vysílat ČT sport.

„Doma se hraje vždycky každému líp, známe svoje prostředí, můžeme se v klidu připravit. Malinká výhoda to je," doufá stoper Lukáš Hejda. „Za domácí prostředí jsem rád. Ve hře je hodně a v Evropě je co vracet," dodává kapitán Jakub Brabec.

Reklama

Související témata: