Hlavní obsah

Žádný soupeř z Ostrovů. Po rozbitém snu o Lize mistrů se Slavii nesplnila ani touha po anglickém protivníkovi

Nevydařenou kvalifikaci s dánským mistrem mají v hlavách pořád. Rozbitý sen o účasti v Lize mistrů tuplem. „A dlouho ho tam mít budeme. Byla to rána, protože k postupu do Champions League jsme se dost upínali,“ přiznával slávistický obránce David Hovorka už přece jen trochu smířený s tím, že český mistr musel vyměnit Ligu mistrů za Evropskou ligy. Jenže i losování základních skupin rozbilo sen, že by se Slavia mohla potkat s protivníkem z Ostrovů, po němž v Edenu hodně toužili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Coufal se sklání nad Ondřejem Kolářem po odvetě v Dánsku.

Článek

Žádní Angličané, Irové či Skotové, ale německý Bayer Leverkusen, izraelský Hapoel Ber Ševa a francouzské OGC Nice.

„Přitom do Evropské ligy postoupila spousta týmů z Britských ostrovů, nám se ale opět vyhnuly, což mrzí," povzdechl si na klubových stránkách Slavie trenér Jindřich Trpišovský, který pořád nemůže dostat z hlavy, že jeho mužstvo bude v Lize mistrů chybět.

„To prostě nejde, vzpomeneme na to pokaždé, když se budeme koukat na zápasy Ligy mistrů. Zvlášť když náš soupeř dostal skupinu s Liverpoolem a Ajaxem," připomínal Trpišovský, do jakého společenství se dánský Midtjylland dostal.

Namísto toho, aby chystal své svěřence na konfrontace na liverpoolském Anfieldu či třeba v amsterdamské Cruyffově areně, je bude připravovat na zápasy se soupeři, kteří mají podle něho jedno společné.

„Dva protivníci z vyspělých ligových soutěží - tedy bundesligy a Ligue 1, všichni tři pak silní rychlostně a kombinačně. Viděli jsme Beer Ševu v utkání proti Plzni a byla na tom pohybově velmi dobře. Očekávám běžecky velmi náročné zápasy," glosoval Trpšovský protivníky, kteří na jeho svěřence v základní skupině Evropské ligy čekají.

„Jsou to všechno silní soupeři. Nicméně ve skupině se hraje o dvě postupová místa a my se pokusíme udělat vše, abychom na jaře v Evropské lize pokračovali. Doma se nám v této soutěži vždy dařilo. Musíme tu být úspěšní i teď a ideálně přivést i body zvenku."

Spokojen s losem byl i David Hovorka. „Přijatelný los a docela atraktivní skupina," kvitoval složení protivníků, mezi nimiž je i Leverkusen s českým legionářem Patrikem Schickem. „Viděl jsem některé jejich zápasy a musím říct, že to bude docela těžké,"

Pikantní příchuť má resumé losování pro brankáře Ondřeje Koláře. Vždyť francouzské Nice je klubem, který se o něho před nedávnem zajímal a lákal ho k přestupu do Francie.

"Nice jsem si přál ze všech soupeřů nejvíc. V Leverkusenu máme spoluhráče z reprezentace Patrika Schicka, což je další přidaná motivace. Beer Ševa je také velmi nepříjemná, o čemž jsme se mohli přesvědčit včera v jejich utkání s Plzní. Věřím však, že postoupíme," řekl pro klubovou televizi Kolář.

Reklama

Související témata: