Hlavní obsah

Tvrdík jako talisman. Sešívaní vyrážejí do Izraele

Aktualizováno

Reprezentanti z řad sešívaných míří zpátky do země, kde před pár dny hráli s nároďákem. Fotbalisté pražské Slavie odlétají do Izraele ke čtvrtečnímu zápasu Evropské ligy s Beer Ševou. V karanténě zůstávají dva hráči a dva členové širšího realizačního týmu. Na palubě speciálu naopak nechybí šéf klubu Jaroslav Tvrdík. Z pověrčivosti, protože nebyl v Dánsku, kde červenobílí přišli o Ligu mistrů.

Před zápasem Evropské ligy s Hapoelem trénovali slávisté doma. Do Izraele odletěli v plné síleVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

Letos si Ligu mistrů neužijí. Přišli o ni v odvetě na půdě Midtjyllandu, kde šéf sešívaných chyběl.

Před prvním duelem ve skupině Evropské ligy proto rázně změnil strategii.

„Jsem pověrčivý. V Dánsku jsem nebyl, tak do Izraele klub doprovodím a doufám, že přivezeme výhru," hlásí Jaroslav Tvrdík na sociální síti.

Věří si na tři body

Hráči se v minulém týdnu připravovali individuálně, do společného tréninku se vrátili po přetestování na covid-19. „Nic nového, zvykli jsme si. Kluci dostali individuální plány, které vždycky plní na sto procent, o čemž jsme se přesvědčili už na jaře," říká pro klubovovu televizi asistent trenéra Zdeněk Houštecký.

„Bohužel teď byl problém s covidem. Nemohli jsme trénovat společně, ale doma jsme poctivě plnili plán. Tři, čtyři dny jsme teď potrénovali a těšíme se strašně moc," přidává se záložník Ondřej Lingr.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Ondřej Lingr ze Slavie a Filip Kaloč z Ostravy.

Beer Ševa v předkole vyřadila Plzeň. „Mají kvalitu v ofenzivní části, hráči jsou techničtí, hodně rychlí. Nemůžou nás ničím překvapit, máme je nastudované. My si na ně věříme, doufáme, že tam uděláme tři body, které nám pomůžou do další fáze Evropské ligy," věří Houštecký.

„Klíčem k postupu určitě budou body s Beer Ševou, hlavně doma musíme vyhrát a venku taky. Jedeme tam urvat tři body a zahrát dobrý fotbal," přemítá Lingr.

„Když se na skupinu podíváme, tak je hodně silná. Máme francouzské Nice a Bayer Leverkusen. Jestli chceme postoupit, tak bychom měli s Beer Ševou udělat šest bodů. Rozhodně ji ale nepodceňujeme. Jedeme tam vyhrát, protože víme, že je to klíč pro postup ze skupiny," přidává se Houštecký.

Zápas se odehraje ve čtvrtek od 18:55. Utkání přinese Nova Sport 1.

Reklama