Hlavní obsah

Spasitel mlel z posledního, výhra s ním ale přišla. Snad jsem si už smůlu vybral, doufá Hancko

Glasgow/Praha

Zranění, nucená absence. Poslední zápas odehrál 8. července v posledním kole minulé sezony na Slavii, pak na dlouhé čtyři měsíce ze sestavy vypadl. V nové sezoně debutoval rovnou v Celtic Parku. Roli očekávaného spasitele Dávid Hancko splnil, fotbalisté pražské Sparty v Glasgow zvítězili 4:1. „Nechali jsme na hřišti všechno a výsledek nás odměnil,“ kvituje slovenský stoper první bodový zisk v Evropské lize.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Dávid Hancko nastoupil v základní sestavě Sparty proti Celtiku Glasgow

Článek
Fotogalerie

Hancko je na palubě. Vzhledem k absenci osmi hráčů dostali fanoušci při odletu týmu do Skotska aspoň nějakou pozitivní zprávu. A jelikož těsně před zápas vypadl další stoper Čelůstka, slovenský reprezentant naskočil rovnou do základní sestavy.

Po dlouhé pauze mlel ve druhé půli z posledního, musel si říct o střídání. Svůj úkol ovšem splnil, trenérovi riskantní tah vyšel.

„Snad má problémy za sebou, nehrál dlouho. Dávid podal kvalitní výkon, jsem rád, že vydržel 70 minut," cení si Václav Kotal.

„Cítil jsem se výborně, jsem rád, že koleno drží. V sedmdesáté minutě už jsem ho ale cítil, tak jsem si řekl o střídání. Věřím, že smůlu jsem si vybral, že čtyři měsíce pauzy byly dost. V zápase samotném se ukázalo, že Sparta není o jménech, ale o týmu," zdůraznil Dávid Hancko v rozhovoru pro ČT sport.

Ostrý debut nově složené trojice

Sparta hrála na tři obránce, vůbec poprvé spolupracoval s Plechatým a Pavelkou.

„Byla výhoda, že jsme se na prázdném stadionu slyšeli. Nikdy jsme spolu takhle netrénovali, takže komunikace byla o to důležitější. Jsem v tréninku teprve čtyři dny, Ondra Čelůstka na středečním tréninku vypadl. Bojovali jsme a až na jednu gólovou situaci a asi dvě šance Celtic k ničemu nepustili," líčí Hancko.

Česká liga čeká na povolení k restartu a Sparta by hned v neděli měla nastoupit ke šlágru v Plzni.

„Všichni jsme si vítězství v Glasgow užili a pořádně slavili. Skvělá vzpruha. Uvidím, jak na tom bude o víkendu koleno, jestli budu moct nastoupit v Plzni. Doufám, že budu moct klukům opět pomoci na hřišti," těší se Hancko.

Reklama