Hlavní obsah

Doma na Anfieldu Spartu dorazíme, nepochybují Carragher a spol.

PRAHA

O scénáři šestnáctifinále Evropské ligy mají zcela jasno. Remíza 0:0 na Spartě sice není pro fotbalisty Liverpoolu ideální, na druhou stranu si jsou vědomi odvety na domácím hřišti a nikdo z nich nepochybuje o tom, že ve čtvrtek roli jasného favorita potvrdí a Pražany z pohárové Evropy vymetou. "Svou práci dokončíme na Anfieldu," ujistil i Jamie Carragher, při absenci Gerrarda kapitán týmu.

Foto: Peter Josek, Reuters

Martin Škrtel (zcela vpravo) ve čtvrtečním zápase na Letné.

Článek

Jako by si fotbalisté Reds po remíze 0:0 v Praze vytiskli univerzální mediální příručku a všem okolo opakovali jedno a totéž. „Chtěli jsme na Letné vyhrát, ale bezbranková remíza není v pohárových počtech až tak špatná. Odveta bude úplně jiná, doma se prosadíme a postoupíme,“ zní z kabiny Reds jednohlasně.

„V posledních týdnech jsme hlavně vyhrávali a dávali góly. Na Spartě se nám to nepovedlo, ale s remízou jsme spokojeni. V evropských pohárech je to jiný fotbal a cenné zkušenosti získali hráči, kteří zaskočili za zraněné opory. Svou práci dokončíme na Anfieldu,“ varoval sparťany Jamie Carragher, muž s kapitánskou pásku na rukávu.

„Sice jsme v Praze nevyhráli, ale udrželi čisté konto. Do odvety máme výbornou pozici a doma určitě vyhrajeme. Na Anfieldu je to vždycky o něčem úplně jiném. Budou nás tam podporovat fanoušci, bude se hrát ve větším tempu, míč si budeme přihrávat mnohem rychleji. Budeme mnohem sebevědomější,“ přitakával mu nizozemský dříč Dirk Kuijt.

Sparťan Manuel Pamič (vlevo) v souboji s Dirkem Kuijtem z Liverpoolu.foto: Právo/Jan Handrejch

Evropská liga je pro Reds poslední nadějí

Pro slavný klub je Evropská liga poslední soutěží, kterou ještě může v této sezóně vyhrát. „V Premier League se nám nedaří, takže chceme uspět aspoň v pohárové Evropě. Těžko jsme se v Praze prosazovali a Sparta měla i šance, proto buďme rádi za remízu. Jenže odveta bude z naší strany o něčem úplně jiném. Musíme hlavně vstřelit góly. Pevně věřím, že postoupíme,“ přidával se i slovenský obránce Martin Škrtel.

„Do sestavy se nám vrátí někteří zranění, budeme ještě silnější. Můžete si být jistí, že doma postoupíme,“ držel se týmových not také Glen Johnson.

Kouč Kenny Dalglish si může libovat, že sebevědomí jeho chlapcům rozhodně nechybí. „Vzhledem k absencím v sestavě jsme v Praze uhráli to, co bylo třeba. Odveta bude o něčem úplně jiném,“ podpořil Dalglish mínění svých svěřenců.

Reklama

Související témata: