Hlavní obsah

VIDEO: Mladý drsňák Kadlec se vrací do Liverpoolu, kde už jednou nasázel hattrick

PRAHA

Jihoafrický režisér o něm koncem loňského roku natočil video, v němž Václav Kadlec (18) vystupuje jako kluk z pražského Jarova, drsné čtvrti. Ve středu ráno odlétá mladý útočník s fotbalisty Sparty k odvetě Evropské ligy do Liverpoolu. V kotli Anfield Road se budou Pražanům jakékoliv drsné návyky moc a moc hodit... Kadlec byl před lety v Liverpoolu na stáži - a v jeho akademii dal tři góly!

Foto: Jan Handrejch, Právo

Václav Kadlec ze Sparty oslavuje gól proti Palermu

Článek

Chtěl si zahrát proti Manchesteru City, také z Liverpoolu však byl nadšený. „Před několika lety jsem tam byl na týdenní stáži, takže se tam znovu vrátím. Jsem z toho naprosto unešený... Samozřejmě mám ohromnou radost, i když vím, že to bude těžké. Šance překvapit je tu ale vždycky, takže my se o postup rozhodně popereme,“ sliboval hned po losu Václav Kadlec.

V prvním zápase Sparta opravdu obstála a po bezbrankové remíze není v odvetě bez nadějí na postup. „Liverpool chce vždycky vyhrát, takže si nemyslím, že k nám přijel pro bod. Chyběla nám trocha štěstí v koncovce, ale remízu 0:0 bereme,“ líčil Kadlec po bitvě na Letné.

Takže žádné obavy a hurá na Anfield Road. „Pořád je to padesát na padesát. Když dáme gól, tak myslím, že postoupíme,“ tvrdí útočník odvážně.

Útočník Sparty Václav Kadlec (uprostřed) střílí gól CSKA Moskva.foto: Právo/Milan Malíček

Na začátku stáže byl tak nervózní, že ani nezpracoval míč

Neodlétá ostatně tak úplně do neznáma. Když bylo Kadlecovi šestnáct a kopal ještě za Bohemku, vypravil se do Liverpoolu na stáž. Zážitek to pro něj byl ohromný, přestože ochutnal pouze mládežnickou akademii a na hráče áčka Reds nenarazil.

„Zážitkem pro mě byl už první trénink, v němž jsem snad ani nezpracoval míč, jak jsem byl nervózní,“ vzpomíná se smíchem. „Stáž pro mě byla především velkou zkušeností. Měl jsem možnost poznat, jak funguje opravdový evropský velkoklub.“

V Liverpoolu má drsňák z Jarova na co navazovat. „Vrcholem celého týdne byl zápas, ve kterém jsem vstřelil tři góly,“ může se pochlubit. „Poděkovali mi, popřáli hodně štěstí a na památku dali dres s mým číslem a jménem,“ vypráví Kadlec.

Zanedlouho poté, co se z Liverpoolu vrátil, přestoupil do Sparty. Díky tomu se teď po třech letech zase podívá na místo, kde už jedno velké dobrodružství zažil. Gerrard a spol., to bude tentokrát přece jen jiná káva. „Musí být hodně těžké se prosadit z juniorky přes rezervu až do prvního týmu. Pamatuji si jen na Martina Kellyho, ten už letos několikrát nastoupil,“ vybavuje si obránce, který první zápas na Spartě proseděl na lavičce náhradníků.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články