Hlavní obsah

Sparťané mají skvělé fanoušky, hráčům chybí sebedůvěra, píší v Británii

LONDÝN

Jako nepřesvědčivé hodnotí britské deníky vystoupení Liverpoolu proti Spartě v odvetě 2. kola Evropské ligy. Tisk si všímá, že trenérovi Dalglishovi chyběly hvězdy Gerrard, Suárez či Carroll. To však podle nich anglický velkoklub neomlouvá. Sparta pak předvedla houževnatý výkon, kterému však sházela kvalita. Sympatický dojem zanechali vlajkonoši pražského klubu.

Foto: Tim Hales, ČTK/AP

Útočník Liverpoolu Dirk Kuijt se raduje z branky do sítě pražské Sparty.

Článek

"Liverpoolští na Anfieldu porazili houževnatou Spartu v těžké bitvě. Poté, co ve druhé půli promarnili několik slibných šancí, nakonec dal rozhodující gól v 86. minutě Dirk Kuijt," uvedla stanice BBC. "Myslím, že nám to opravdu ztížili," citovala BBC trenéra Kennyho Dalglishe.

Kuijtova hlavička přinesla výsledek, který si Dalglish a většina diváků na stadiónu přála, ale výkon opět zůstal za očekáváním, napsal Daily Mail. "Čeští soupeři pojedou domů s pocitem, že promarnili ohromnou příležitost."

Sparta vyčkávala, byla houževnatá a organizovaná a odrážela tlak Liverpoolu, který se ve druhé půli stupňoval, uvedl list. "Lepší tým než Sparta by využil příležitosti a Liverpool dorazil, ale na hřišti přesto přetrvával dojem, že domácí tým přes nevýrazný výkon bude mít navrch."

Liverpool využil nejistoty Sparty

Dalglishovi záleželo jen na vítězství a na postupu mezi posledních 16 v Evropské lize, poznamenal The Daily Telegraph. "Sparta měla šance, i když neměla takovou sebedůvěru, jako její skvělí fandové. Druhá půle byla lepší, obrana Sparty se mírně rozpadala a Liverpool této nejistoty čtyři minuty před koncem využil."

"Za každý Olympiakos, Saint-Etienne a Barcelonu jsou zápasy, jako ten čtvrteční, kdy se Liverpool musí probít k výsledku přes houževnaté soupeře, kteří nahrazují nedostatek kouzla a půvabu kolektivním odhodláním," uvedly The Times.

"OK, Liverpool si po dvou zápasech nakonec zasloužil postoupit. Ale nezapomínejme, že Liverpool nehrál s žádnými giganty, jako je Real Madrid, Barcelona a podobně. Mluvíme tu o Spartě Praha, která ve skupině dostala 12 gólů, tedy víc, než kterýkoli tým, který postoupil," napsal deník The Sun.

Sparta mohla šokovat

I když byla Sparta dlouhé chvíle pod - nepříliš silným - tlakem Liverpoolu, měla dost šancí, aby domácí šokovala, zdůraznil The Sun. Nakonec vše rozhodla Kuijtova hlavička, která nás ušetřila dalších 30 minut nudy, dodal list.

Gól mohl kdykoli zmařit šance Liverpoolu na postup, ale Sparta Praha nebyla dost dobrá, aby skórovala, píše The Independent. "Liverpool bez Luise Suáreze a Andyho Carrolla neměl dostatečně kvalitního středního útočníka, který by vedl útok. Výsledkem byl svého druhu pat."

"Bez Stevena Gerrarda, Luise Suáreze a Andyho Carrolla předvedl Liverpool proti Spartě další nepřesvědčivý výkon, který bez těchto hráčů postrádal vynalézavost, inspiraci a kvalitu," uvedl The Guardian.

Ze čtvrtečního večera podle listu zůstane v paměti jen fakt, že střídající Jamie Carragher se stal britským hráčem s nejvíce starty v evropských soutěžích. Odehrál jich už 137 a překonal rekord Ryana Giggse.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články