Hlavní obsah

Celtic se přiletí pomstít Spartě a zachránit trenéra. Hysterie, komentuje Lennon protesty fanoušků

Glasgow/Praha

Vyhlásili útok na desátý ligový titul v řadě, jenže podzim se jim vymkl z rukou. Fotbalisté Celtiku Glasgow se chystají k odletu do Prahy na čtvrteční duel Evropské ligy se Spartou v rozjitřené atmosféře. Na domácí scéně nestačí na konkurenční Rangers, v pohárové skupině pak jsou poslední. Fanoušci se proto během dneška vypravili před stadion a požadovali odstoupení trenéra Neila Lennona. „Trochu hysterie. Musíme se zlepšit, ale doma jsme zatím prohráli jen jednou,“ kaboní se kouč.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Ryan Christie slaví se Scottem Brownem gól Celtiku proti Aberdeenu.

Článek

Chystá se zvláštní duel. Sparta ztratila poslední dva ligové duely, hlavně domácí porážka 2:4 s Českými Budějovicemi šokovala.

Ani její čtvrteční soupeř však není v ideálním rozpoložení. Celtic před třemi týdny utrpěl se Spartou rekordní domácí porážku (1:4) v Evropské lize a jejím předchůdci Poháru UEFA, ve skotské lize vyhrál jen jedno z posledních čtyř utkání. Má sice dva zápasy k dobru, v tabulce však ztrácí na městské rivaly Rangers 11 bodů a zisk desátého titulu v řadě je v ohrožení.

Fanoušci proto volají: Dost bylo Lennona! Do hlediště stále nemohou, vypravil se tedy aspoň před stadion protestovat a vyvěsit transparenty s neúprosnými vzkazy.

„Reakce fanoušků mě mrzí, ale mají na názor právo. Teď se nám moc nedaří, což se ale stane všem týmům. V lize stále máme dva zápasy k dobru a začali jsme lépe než před dvěma lety. Jestliže někdo ztrácí nervy, tak já rozhodně ne," ujistil Neil Lennon během středeční videokonference.

Letenští se musejí mít obzvlášť na pozoru. Celtiku půjde v Praze o hodně. Potřebuje uklidnit fanoušky, postavit se za trenéra a také udržet naději na postup.

Odvetu berou jako odplatu

„Doma jsme se výkonem proti Spartě neprezentovali jako pravý Celtic. Takže zápas venku je pro nás odplata. Když vyhrajeme, tak budeme i v dobré pozici zabojovat o postup," plánuje kapitán Scott Brown.

„Můžeme hrát lépe. Ale panuje tady spíš hysterie a panika, na které se také podepisuje, že fanoušci nesmí na zápasy. Já teď řeším pouze naši šanci na postup, kterou si udržíme jen v případě, že v Praze vyhrajeme," reaguje severoirský kouč.

Jako by se v kritické situaci vyžíval.

„Chápu, že fanoušci jsou nervózní. Je to pro ně nová situace, stejně jako pro některé hráče. Ale mně nevadí, já jsem měl tlak vždycky rád," ujišťuje Lennon.

„Musíme teď stát všichni při sobě. Posledních devět sezon jsme ve Skotsku ovládli, každý článek v klubu tvrdě pracuje. Je čas napravit naše poslední výkony," přidává se kapitán Brown.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články