Hlavní obsah

Hattrick v Glasgow ho proslavil. Je čas přepnout a porazit Celtic i doma, velí Juliš

Praha

Má na co navazovat. Před třemi týdny vstřelil útočník fotbalové Sparty v Glasgow hattrick, své jméno si pak mohl přečíst i v oficiální sestavě týdne Evropské ligy. Letenští budou na Lukáše Juliše spoléhat i ve čtvrtečním domácím duelu. „Odveta proti Celtiku je velká výzva. První utkání ve Skotsku mi hodně sedlo, ale teď jsem dva zápasy nebyl tak dobrý… Tak snad navážu na výkon na Celtiku,“ přeje si Juliš.

Rád na svůj hattrick ze Skotska vzpomínám, ale je na čase přepnout a porazit je i doma, říká Lukáš JulišVideo: AC Sparta Praha

 
Článek

Hattrick na Celtiku je asi nejlepší moment vaší kariéry, že?

Jeden z mých nejlepších. Hattrick na evropské scéně, můj první mezi dospělými. Škoda jen, že na stadionu nebyli fanoušci. Vzpomínám na něj rád, ale je čas přepnout a porazit je i doma.

Věříte, že také doma můžete nastřílet tolik gólů?

Dva poslední zápasy mi nevyšly, navíc jsme je prohráli, o to víc jsem byl zklamaný. Ale věřím si dál, není důvod ztratit sebevědomí. Věřím, že formu mám a nějaké branky dám.

Celtic je pod velkým tlakem, jeho fanoušci protestovali přes stadionem. Může být o to nebezpečnějším soupeřem?

O víkendu remizovali, četl jsem zprávy o možném trenérově konci. Budou teď asi za něj ještě víc bojovat, zápas určitě nebude jednoduchý.

Sparta chystá na Celtic změny v sestavě. Pošle trenér Kotal do hry Dávida Hancka?Video: AC Sparta Praha

Jak těžké je dát se dohromady po dvou ligových porážkách?

Plzeň je daleko, nedělní utkání s Českými Budějovicemi je docela čerstvé. Já byl z porážky hotový jen v pondělí, od té doby mám hlavu nastavenou na čtvrtek. Víme, že jsme udělali průšvih, že se utkání nepovedlo. Ale máme před sebou devět zápasů za měsíc a nemá cenu se dál trápit. Musíme rozjet novou sérii a získat si dalšími výkony fanoušky. Věřím, že se to podaří.

Co musíte zlepšit proti nepodařenému zápasu s Dynamem?

Byl špatný celkově. Já konkrétně jsem se nedostal do žádné šance, což je doma s Budějovicemi špatná vizitka. Dobrá není ani defenzivní činnost. Vyhodnotili jsme si náš výkon u videa a věřím, že se nebude opakovat.

Sparta při posledních účastech v Evropské lize často vcelku hladce postupovala. Je letos v nejtěžší situaci, kterou jste v soutěži zažil?

Předchozí dva postupy jsem zažil. Je pravda, že jsme při nich nikdy neprohráli první dva zápasy. Ale když Celtic zvládneme, jsme zpátky ve hře a pojedeme se do Francie rvát o postup. Jsme natěšení a uděláme všechno pro udržení naděje.

Reklama

Související témata: