Hlavní obsah

Porazili Lyon, AC Milán i Španěly, ovšem na Němce Liberec neumí. Zázrak se stát může, věří Hoftych

Liberec

Poradit si již dokázali se soupeři z Francie, Španělska, Itálie i Anglie, ale skalp německého týmu Liberci v evropských pohárech pořád chybí. Dnes mají Severočeši další pokus statistiku změnit. Ve 4. kole základní skupiny Evropské ligy hostí od 18.55 Hoffenheim.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zprava Martin Koscelník ze Slovanu a Robert Skov z Hoffenheimu.

Článek

„Porveme se, aby pro nás byl zápas úspěšný," chtěl by poupravit bilanci Slovanu proti německým týmům jeho kouč Pavel Hoftych. „Jde o hodně důležité utkání a uděláme vše pro to, abychom bodovali," slíbil stoper Severočechů Taras Kačaraba. Týmu od Nisy zatím ve skupině L patří třetí příčka, na druhý CZ Bělehrad ztrácí tři body.

Liberec již v evropských pohárech včetně Poháru Intertoto hrál s celky z bundesligy devětkrát. Jeho účet? 0-3-6 se skóre 5:18. Ve čtvrtfinále Poháru UEFA narazil Liberec na Dortmund, v základní skupině potkal Freiburg a Hoffenheim a čtyřikrát hrál se Schalke.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zprava Aleš Nešický ze Slovanu a Sebastian Rudy z Hoffenheimu.

„Fakt Liberec ještě německý tým neporazil? Ale nemyslím si, že by zrovna tohle mělo zvyšovat naši motivaci. Chtěli bychom vyhrát stejně, i kdybychom hráli třeba proti Italům," poznamenal gólman Filip Nguyen.

Před třemi týdny Liberec na hřišti Hoffenheimu ve výrazně koronavirem oslabené sestavě padl vysoko 0:5. Šlo o jeho nejvyšší prohru ze 106 utkání, která v pohárové Evropě absolvoval.

„V Hoffenheimu to byla trochu beznaděj, protože směrem nahoru nám chyběli brejkoví hráči a po zisku balonu jsme prakticky neměli řešení. Jsme rádi, že už mohou nastoupit rychlejší křídelnící jako Pešek, Mosquera nebo Matoušek. Pevně věřím, že díky tomu budeme doma silnější," doufá Hoftych, jemuž v Německu chybělo patnáct hráčů.

Foto: Daniel Roland, Reuters

Trenér fotbalistů Hoffenheimu Sebastian Hoeness.

„První zápas byl jen o tom, kolik gólů inkasujeme a jestli nepřekonáme rekord Evropské ligy... Šance na body byla nulová, zázraky se v tomhle nedějí. Nyní máme určitě větší šance. Jsme nachystaní a pokud odvedeme víc než stoprocentní výkon, budeme soudržní, nechutní, budeme dohrávat souboje a budeme rychlí nahoru k soupeřově bráně, zázrak se stát může, na to kvalitu máme," uzavřel liberecký kouč.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články