Hlavní obsah

Věřím, že druhý krok zvládneme, říká jablonecký Piták před odvetou s Albánci

Josef PešoutSport.cz

Svými přihrávkami připravil jablonecký fotbalový záložník Karel Piták oba góly pro Davida Lafatu v prvním zápase druhého předkola Evropské ligy na půdě albánského klubu Flamurtari Vlora. Na spolupráci této ofenzivní dvojice bude severočeský tým spoléhat i ve čtvrteční odvetě v Jablonci (od 20 hodin).

Foto: Josef Pešout, Právo

Jablonecký záložník Karel Piták.

Článek

„Ale v žádném případě se nedá říci, že by naše hra měla být postavena jen na mě a ´Lafim´, kterému to tam padá. Už na jaře jsme si na hřišti vyhověli a jsme rádi, že nám to klape i v létě. Ale pracujeme jako tým a pokud postoupíme, čemuž pevně věřím, bude to zásluha celého mužstva,“ poznamenal pro Sport.cz. Piták, který si pochvaluje dobrou náladu v kabině.

„Atmosféra před odvetou je pozitivní. Uvědomujeme si, že po vítězství o dva góly venku máme dobře našlápnuto a chce to jen udělat druhý krůček. Určitě nepůjdeme na trávník s tím, že nám stačí remíza nebo i prohra o gól. Naopak musíme mít touhu po vítězství, a to co možná nejvyšším rozdílem, abychom napodobili Plzeň v kvalifikaci o Ligy mistrů. Plzeňská suverenita je pro nás inspirací,“ uvažoval kreativní záložník.

„Myslím, že nastoupíme v nejsilnější sestavě, když nepočítám několik dlouhodobých marodů. A hodláme divákům předvést útočný fotbal. Chceme se tedy prosadit stylem, který je nám vlastní. Měla by to být pro fanoušky pozvánka na celou sezónu a doufám, že i na třetí předkolo Evropské ligy,“ připomněl Piták, že Jablonec v případě postupu přes Albánce narazí na nizozemský Alkmaar AZ.

Láká ho krásný stadión

„Zrovna před pár dny jsem hovořil s vedoucím mužstva Salcburku, kde jsem do loňského června působil. A přišla i řeč na to, koho můžeme dostat za soupeře v Evropské lize. Když padla zmínka o Alkmaaru, můj známý ze Salcburku mi hned sdělil, že s ním hráli přátelák a moc se jim prý líbil tamní krásný stadión,“ líčil jablonecký záložník.

„Takže bych se rád na něm představil i v dresu Jablonce. Ale nechci předbíhat, abych to nezakřikl. O Alkmaaru se naplno můžeme bavit až od pátku, pokud bude jasné, že jsme postoupili,“ zamyslel se Piták.

Jablonecký trenér František Komňacký může proti Flamurtari počítat i s uzdraveným stoperem Benešem. „Pohárové série bývají ošidné, ale je jasné, že v pomyslném poločase máme k postupu blíž než soupeř. Ten už takříkajíc nemá co ztratit a třeba na nás vyrukuje s aktivním fotbalem. Ani to by nás nemělo překvapit. Pevně doufám, že se prosadíme díky větší zkušenosti a nepřipustíme nějakou blamáž,“ tvrdil kouč.

Reklama

Související témata: