Hlavní obsah

Splněné sny Kladrubského: vyřadil AS Řím a ještě bude otcem

Zažívá převratné chvíle kariéry, velké události jej čekají i v soukromí. Hektický konec léta si vychutnává fotbalový záložník Jiří Kladrubský, který se Slovanem Bratislava ve čtvrtek večer vyřadil z Evropské ligy AS Řím a teď netrpělivě čeká velkou událost v soukromém životě, protože každým dnem očekává první přírůstek do rodiny. Kladrubský si všechno vychutnává plnými doušky.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Jiří Kladrubský (vlevo) se raduje s Filipem Šebem z branky do sítě AS Řím.

Článek

"Teď se daří na všech frontách. Vyřadili jsme AS Řím, což je splněný sen a hodně cenný skalp, protože nám málokdo věřil. A ještě budu tátou. Co víc si přát," pochvaloval si Kladrubský v dnešním rozhovoru s ČTK.

"Jsem šťastný za to, co jsme s Římem dokázali. Teď mám čistou hlavu a můžu se už jenom věnovat manželce. Možná nepojedu ani na víkendový zápas do Ružomberoku. Porod může podle lékařů přijít každým dnem, chci být ženě nablízku. Kdyby to vyšlo na sobotu, byla by to paráda. To má narozeniny i táta," líčil Kladrubský.

Když ve čtvrtek skončil zápas v Římě, kde Slovan "vyválčil" postupovou remízu 1:1, Kladrubský také hned volal domů a zjišťoval, jak ženě dramatický zápas pocuchal nervy. "Říkala mi, že z toho málem porodila," popisoval Kladrubský s úsměvem. "Byly to nervy, ale hlavní je, že vezeme postup. Je to bomba," těšil se šestadvacetiletý univerzální hráč, který do Slovanu v letní pauze přestoupil z pražské Sparty.

Gól zařídil střídající Štěpanovský

Slovan na pohárové scéně obstaral prvotřídní senzaci, jeho postup přes slavný italský klub se nečekal. Po domácí výhře 1:0 soupeře zaskočil i v italské metropoli, kde jej osm minut před koncem spasila branka střídajícího žolíka Štepanovského, který se postaral o konečnou remízu 1:1. Ta měla pro Slovan zlatý nádech.

"Zrovna jemu ten gól moc přeju. Byl zraněný, ale je to takový bojovníček a takovou chvíli si zasloužil. On sice moc gólů nedává, ale teď si to schoval možná na nejdůležitější okamžik kariéry," řekl Kladrubský. "Když jsme dali gól, tak jsem už věděl, že postup neztratíme. Stáli jsme v deseti lidech na vápně a už jen odráželi útoky Říma. Povedla se nám velká věc," těšil se Kladrubský.

Římané podle něj doplatili na to, že k prvnímu zápasu v Bratislavě přistoupili až příliš lehkovážně a šetřili v něm největší hvězdy Tottiho, Borriella nebo Perrottu. "V odvetě už do toho šlapali o dost víc, dali gól z první větší šance po standardce. Důležité bylo, že nás to nepoložilo, i když nás docela mačkali a měli převahu. My jsme ale makali a nakonec byli odměnění fantastickým postupem," prohlásil Kladrubský.

Weiss - specialista na Italy

Slovan dovedl k postupu kouč Vladimír Weiss, zároveň i trenér slovenské reprezentace, který v srpnu převzal bratislavský klub po Karlu Jarolímovi. Kladrubský si pochvaloval, že Weiss na italský tým zase vyzrál dobře zvolenou taktikou; podobně jako třeba loni na mistrovství světa v JAR, kde Slováci v posledním utkání skupiny "squadru azzurru" porazili a poslali tehdy úřadující světové šampiony předčasně domů. "Pan Weiss asi ví, jak na Italy," poznamenal Kladrubský.

Z Říma odjížděl nadšený. I proto, že si ze zápasu odvezl cenný suvenýr: dres domácí legendy Franceska Tottiho, jehož Kladrubský obdivuje od dětských let. Před týdnem v Bratislavě ještě Kladrubský při žádosti o výměnu dresu neuspěl, po odvetě si ale už Tottiho "pracovní oděv" odvezl.

"Jsem moc rád, postarala se o to paní, co se o nás v Itálii starala. Už před zápasem to prý s Římany domluvila. Jsem za to moc rád, protože už možná nikdy nebudu mít šanci, abych se s Tottim na hřišti potkal. Takže radost z postupu mám ještě znásobenou," poznamenal Kladrubský.

Čtvrt hodiny před koncem odvety se ale podivoval, když kouč Říma Luís Enrique Tottiho překvapivě vystřídal. "Totti je sice takový typ, že se třeba šedesát minut po hřišti jen tak poflakuje, ale pak stejně nějakou genialitou zápas rozhodne. To mu nikdo nesebere. Nám možná pomohlo, že už na konci nebyl na hřišti," konstatoval český hráč.

Reklama

Související témata: