Hlavní obsah

Soud vrátil fotbalisty Sionu do Evropské ligy, UEFA je proti

BERN

Vedení fotbalistů Sionu tvrdí, že podle verdiktu civilního soudu může tým hrát Evropskou ligu. UEFA švýcarský klub ze soutěže vyloučila, neboť v kvalifikaci za něj několik hráčů nastoupilo neoprávněně.

Článek

Program základních skupin začne ve čtvrtek a Atlético Madrid tudíž se stoprocentní jistotou neví, proti komu za dva dny na svém stadionu nastoupí. Vyloučené mužstvo Sionu nahradil v soutěži Celtic Glasgow, který původně ve čtvrtém předkole vypadl po domácí remíze 0:0 a následné porážce 1:3 ve Švýcarsku.

Podle agentury AP není jisté, zda se UEFA musí předběžnému opatření soudu podřídit. Regule mezinárodní fotbalové federace FIFA klubům výslovně zakazují obracet se na civilní soudy.

Sama UEFA zatím trvá na tom, že Atlético bude ve čtvrtek hrát proti Celtiku, Sion si však už zamluvil letenky do Španělska i hotel v Madridu. Odvoláním švýcarského celku se dnes zároveň zabývá odvolací komise UEFA.

Sion dostal v roce 2009 roční zákaz nakupovat posily, trest ale vstoupil v platnost až letos v lednu. Klub byl potrestán za to, že v roce 2008 podepsal smlouvu s egyptským brankářem Issámem El Hadárím bez svolení jeho zaměstnavatele Al Ahlí.

Švýcarský klub však tvrdí, že si zákaz odpykal už v předchozích přestupních obdobích. Spor dospěl až k mezinárodní arbitráži CAS, která v červenci odvolání Sionu zamítla.

Reklama

Související témata: