Hlavní obsah

Nehrál jsem dobře, netajil Bořil po čtyřgólové lekci v Leverkusenu, že mu role stopera neseděla

Leverkusen/Praha

V derby proti Spartě nastoupil v neděli na kraji slávistické obrany, čtyři dny na to v závěrečném duelu základní skupiny Evropské ligy v Leverkusenu mu trenér Trpišovský svěřil roli stopera a dirigenta defenzivy. „Nemyslím, že bych na stoperu hrál dobře,“ nehledal si Jan Bořil alibi po čtyřbrankovém výprasku, který si jeho tým ze stadionu momentálně druhého týmu bundesligy odvezl.

Foto: Ina Fassbender, ČTK/AP

Slávisté Jan Bořil (vlevo) a Ondřej Kolář při utkání v Leverkusenu.

Článek

„Bylo to těžké. Věděl jsem jen jeden den, že se musím přeškolit na stopera. Byl to navíc první zápas, který jsem na tomto postu hrál od začátku. A navíc v evropském poháru," přiznával, že se svým výkonem spokojen není.

„Měl to složité, ale jinou volbu jsme neměli," nepopíral trenér Jindřich Trpišovský, že kapitána hodil přímo do jámy lvové.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Patrik Schick z Leverkusenu se v pádu pokouší zakončit proti Slavii.

„Věděli jsme, že Leverkusen je výborným mužstvem s výbornými ofenzivními hráči, ale my zápas s nimi nezvládli. Hlavně v první půli jsme hráli špatně, po změně stran jsme si sice řekli, že nemáme co ztratit a vylezeme výš. Chvíli se nám to dařilo, ale pak jsme dostali třetí gól, který nás srazil na kolena," glosoval Bořil jednoznačný průběh slávistického loučení se skupinou Evropské ligy, v níž skončila Slavia nakonec druhá právě za Leverkusenem.

„Byla to pro něho obrovská změna. Zvlášť, když ve středové řadě před ním chyběl defenzivní hráč, neboť Holeš nastoupit nemohl a Ševčík se brzy zranil. I proto pro Bořila nebylo jednoduché kočírovat defenzivu a v první půli se hledal. V druhé už se jeho výkon zlepšil," hodnotil trenér Bořilovu alternaci v roli stopera.

„Dostali jsme čtyři góly, takže spokojeni být nemůžeme. Škoda, chtěli jsme skončit v tabulce první, což se nepodařilo. Spokojenost může být ale s postupem. Zvlášť, když jsme po prvním utkání v Izraeli měli máslo na hlavě. Pak jsme ale zvládli všechny tři domácí zápasy i střetnutí v Nice," zažíval Bořil po partii v Leverkusenu smíšené pocity.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Slávista Peter Olayinka (vlevo) a Tin Jedvaj z Leverkusenu.

Samozřejmě s vědomím, že on i celé mužstvo musí okamžitě přepnout, neboť na domácí scéně liga pokračuje dál zběsilým tempem. V neděli hraje Slavia v Edenu s Libercem, ve středu se představí ve Zlíně.

„Jsou to důležité zápasy, ve kterých nám půjde o to, abychom udrželi náskok, který máme, ne-li ho ještě zvýšili," připomínal Bořil pětibodové aktivum na druhou Spartu.

„Bude to těžké. Něco už přece jen máme v nohou, terény jsou navíc hodně měkké a náročné, takže trávníky se trhají, ale ve všech zbývajících zápasech chceme i tak uspět."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články