Hlavní obsah

Kdepak zážitkový los! Lišky chceme vyřadit, vyhlašují sešívaní. Souček s Coufalem pomohou

Praha
Aktualizováno

Sezonu od sezony jejich sebevědomí roste, především díky zkušenostem z těžkých pohárových bitev. Soupeře pro osmifinále Evropské ligy tak fotbalisté pražské Slavie rozhodně neberou jen jako zážitkový los. „Do zápasu s Leicesterem půjdeme s tím, že budeme chtít postoupit. S ničím jiným by ani nemělo smysl hrát. Jít si to užít nemá cenu,“ ujišťuje v první reakci reprezentant Lukáš Masopust.

Slávisté se těší na souboje s Vardym. Stopeři mají za úkol nahnat na své rychlosti 3 – 5 km.Video: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

Ostrovní kluby je přitahují při každém losu. Sešívaní tak mohou být spokojení.

„Podíváme se zase do Anglie, do kolébky fotbalu, těšíme se na zvučného soupeře," kvituje v rozhovoru pro klubovou televizi Lukáš Masopust.

Pokud jde o populární Lišky, sešívaní si nechají poradit od svých nedávných spoluhráčů Tomáše Součka a Vladimíra Coufala, kteří už válejí za West Ham.

„Hlavně trenéři budou nepochybně zjišťovat informace, co by na ně mohlo platit. S klukama jim taky zavoláme," usmívá se Masopust.

Obdivuje Vardyho, miloval Linekera

Slavia si naposledy zahrála s anglickým soupeřem v sezoně 2018/19, ve čtvrtfinále Evropské ligy vypadla s Chelsea po prohrách 0:1 doma a 3:4 venku.

„Víme, jak těžký soupeř nás čeká, dávají spoustu gólů. Sportovně to bude obrovsky těžké, zamíříme ale do Anglie. Šancí podívat se do takového prostředí není moc a když už v osudí takové týmy jsou, je skvělé je dostat. Nakonec zbyl v osudí poslední celek z Ostrovů, tak proto jsme spokojeni," usmívá se trenér Jindřich Trpišovský.

Největší hvězdou Lišek je útočník Jamie Vardy, nejlepší střelec minulého ročníku anglické ligy a momentálně druhý kanonýr v aktuální sezoně. „Jeden z mých vůbec nejoblíbenějších hráčů současnosti, je nádhera se na něj dívat. Je možná 50 procent jejich týmu. Bude hodně těžké, kdo ho bude hlídat," přemítá kouč.

K soupeři má navíc osobní vztah.

„Jako malý kluk jsem Leicester měl strašně rád kvůli Garymu Linekerovi, který byl můj nejoblíbenější hráč a vyrůstal tam," netají Trpišovský.

Stopeři dostali drsný úkol

„Více jsem si přál Manchester United, ale jinak jsem rád, že máme soupeře z Anglie," pochvaluje si mladý stoper David Zima před pernou konfrontací s Vardym.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Zima ze Slavie Praha a brankář Ondřej Kolář

„Říkali jsme klukům, že stopeři musejí nahnat přes zimu tři až pět kilometrů na svých rychlostech, abychom se mu vyrovnali," utahuje si z hráčů Trpišovský.

„Těším se na něj moc, jako na hvězdu celé Premier League. Je otázkou, jak budou souboje s ním vypadat," culí se Zima.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Postoupí Slavia přes Leicester do osmifinále Evropské ligy?
ano
48 %
ne
52 %
Celkem hlasovalo 14879 čtenářů.

Reklama

Související témata: