Hlavní obsah

Plzeň se do týdne dozví, jestli Schalke přivítá na svém stadiónu

Fotbalový stadión v Plzni dnes navštívil pověřený komisař UEFA a na základě jeho zprávy má být rozhodnuto o tom, jestli rekonstruovaná aréna ve Štruncových sadech bude hostit jarní zápasy Evropské ligy. Západočeši sehrají úvodní domácí duel se Schalke 04 16. února, ale zatím není jisté, jestli opravdu na domácí půdě v Plzni. Vedení Viktorie má nejpozději do týdne dostat od UEFA zprávu, jak dnešní inspekce dopadla.

Foto: Petr Eret, Právo

Zrekonstruovaný plzeňský stadión

Článek

Ta se podle tiskového mluvčího klubu Pavla Pillára protáhne až do odpoledních hodin, ale Plzeňané se prý rozhodně nedozví, jestli jejich stadión "prošel". "Komisař nejprve zpracuje podrobnou analýzu, kterou posoudí komise UEFA, a teprve pak dostaneme vyrozumění. Žádný přesný termín neexistuje, ale bylo nám naznačeno, že nejpozději do týdne od inspekční cesty to bude," řekl ČTK Pillár. "Rozhodnutí padne zhruba měsíc před prvním zápasem se Schalke. To je dostatečná doba, abychom zareagovali na všechny varianty," uvedl Pillár.

Kdyby UEFA plzeňský stadion neuznala za způsobilý pro pořádání jarních zápasů v Evropské lize, záložní variantou je pro Viktorii stále Synot Tip Arena v pražském Edenu, kde svěřenci kouče Pavla Vrby sehráli play-off Ligy mistrů s FC Kodaň a také všechna utkání v základní skupině s Borisovem, Barcelonou i AC Milán.

Pro Plzeň je prý jednoznačnou prioritou, aby Schalke zavítalo na domovský stadion, který během podzimu prošel velkou přestavbou. Ve Štruncových sadech nově vyrostly východní, severní a jižní tribuna, před tou hlavní pak zmizel atletický ovál. Plzeňané si přejí hrát pohárové zápasy na domácí půdě i proto, že magistrát přispěl výraznou měrou k rekonstrukci stadionu, která stála celkem 360 miliónů korun.

Komisař UEFA dnes stadionem procházel od ranních hodin, k ruce mu bylo vedení klubu. "Nevím o tom, že by při prohlídce došlo k nějakým zádrhelům. Na stadionu jsme odvedli nějakou práci a teď je na zástupcích UEFA, jestli jej uznají za způsobilý i pro pořádání zápasů evropských pohárů. My ale dnes rozhodně ani nezjistíme, jaký názor na věc má pověřený komisař. Všechno uvede do zprávy, která bude vzápětí odeslána do sídla UEFA," uvedl Pillár.

Reklama

Související témata: