Hlavní obsah

Sparta obměkčila disciplinárku. Plechatému byl trest v pohárech snížen na jedno utkání

Sparťanský fotbalista Dominik Plechatý místo dvou utkání v evropských pohárech vynechá pouze jedno. UEFA po odvolání pražského klubu snížila jednadvacetiletému obránci trest za červenou kartu v prosincovém domácím zápase Evropské ligy s AC Milán. Sparta o rozhodnutí odvolací komise informovala na twitteru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha (zleva) Ladislav Krejčí, Dominik Plechatý, Adam Hložek a Michal Sáček oslavují gól na 1:1 během utkání se Zlínem.

Článek
Fotogalerie

Plechatý v závěrečném duelu skupiny H na polovině hřiště zezadu ve skluzu podrazil Rafaela Leaa a německý rozhodčí Daniel Siebert domácího stopera v 77. minutě vyloučil.

Oslabení sparťané na Letné milánskému favoritovi podlehli 0:1 gólem Jense Pettera Haugeho z 23. minuty. V tabulce obsadili třetí místo a nepostoupili do jarní vyřazovací fáze Evropské ligy.

Sparta měla ve skupině s vyloučeními velký problém. O deseti dohrávala také oba zápasy s Lille, v oslabení pak ani jednou nezabodovala.

„Kluci hrají agresivně. Terén byl velmi špatný, hráči kloužou. Pokud jde o zákrok Plechatého, nechci zatím soudit, z lavičky ho nedokážu posoudit," konstatoval po skončení zápasu trenér Václav Kotal.

Reklama

Související témata: