Hlavní obsah

Fotbalisté Slavie před Leicesterem úspěšně prošli testy na covid

Praha

Fotbalisté pražské Slavie nebudou ve čtvrtečním úvodním utkání vyřazovací fáze Evropské ligy s Leicesterem postrádat žádného hráče kvůli koronaviru. Dnešní tradiční předzápasové testy na covid-19 měl tým negativní, řada členů se odběrů kvůli již prodělané nákaze za poslední tři měsíce nemusela zúčastnit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie nebudou proti Leicesteru kvůli koronaviru nikoho postrádat

Článek

"Slavia prošla předzápasovými UEFA PCR testy u hráčů, kteří se jim dnes podrobili, bez ztráty kytičky," uvedl na sociální síti Twitter předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

"UEFA pro Evropskou ligu podobně jako LFA pro českou ligu umožňuje pro ty, kteří covid prodělali v posledních třech měsících, požádat o výjimku. Dotyční se pak nemusí podrobovat testům. Tu výjimku tří měsíců bez testů jsme žádali pro 34 osob z řad hráčů, členů realizačního týmů a členů vedení. Realizák včetně hráčů má u nás 45 lidí, dalších 10 lidí je v představenstvu a vedení. Z těch 55 osob to 34 lidí mělo poslední tři měsíce," řekl Tvrdík v dnešním podcastu sázkové kanceláře Fortuna.

Pražané měli s koronavirem v této sezoně několikrát problémy. Naposledy nákaza českého šampiona postihla v zimní přestávce, kdy dokonce červenobílí museli zrušit plánované zahraniční soustředění.

"Jsou hráči, kteří to měli dvakrát, dokonce máme jednoho, který to měl třikrát. Jedním z těch, který to měl už podruhé, je Kuchtič (útočník Jan Kuchta). Kluci se s tím vyrovnávají dobře, ale jsou výjimky. Třeba Koli (brankář Ondřej Kolář) měl těžký průběh. Kdyby byl hráč v poli, myslím, že nastupovat nemůže. Když se podívám na pravděpodobnou základní jedenáctku, osm z nich to prodělalo a tři to neměli," uvedl Tvrdík, podle něhož hráči za loňský rok podstoupili 64 testů metodou PCR.

Slávisté ve čtvrtek domácím zápasem 2. kola s Leicesterem vstoupí do jarní fáze pohárů, kterou si zahrají podruhé za poslední tři sezony. Odveta je na programu o týden později v Anglii.

Reklama

Související témata: