Hlavní obsah

Bookmakeři nedělají ze Slavie učedníky. Kam se vyšplhá Simova cena?

Praha

Fotbalisté pražské Slavie se v prvním kole vyřazovací části Evropské ligy střetnou s Leicesterem, aktuálně třetím týmem Premier League. Český mistr je na domácí scéně bezkonkurenční a svou kvalitu potvrdil už v základní skupině. Teď ho čeká konfrontace s klubem z naprosté špičky. Favoritem jsou každopádně v kurzu 2,11:1 Lišky, na remízu a výhru Slavie je pak aktuálně shodný kurz 3,55:1.

Slávisty čeká proti Leicesteru maturita. Soupeř je těžko čitelný, ví trenér Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

Porazit Leicester by bylo splněným snem všech příznivců sešívaných. Podat si takový tiket ale přece jen už chce určitou odvahu. Na výhru domácích jde navzdory tomu solidních 15 % vkladů, na remízu připadá 5 % náběrů, na hosty pak vychází stále přesvědčivých 80 %.

„Přesně zápas, kdy všichni u nás budou u televize držet palce Slavii, ale vsazeno budou mít na Leicester. Anglický tým je favoritem. A bude to jeden z mála zápasů, který když na tiketech nevyjde, tak sázkaři určitě nebudou nadávat. I v tom je kouzlo sázení na sportovní zápasy," říká Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

Po dlouhé době tak Slavia zažije „nepřízeň" sázkařů. „Naše kurzy ale rozhodně nedělají ze Slavie učedníky a z Leicesteru velkého favorita, zvlášť ne v Edenu. Slavia si na podzim znovu posílila pohárové sebevědomí a v lize jí to přes zimu šlape skvěle," dodává Urbanec.

Pomýšlet na postup je smělé

„V pondělním podcastu kolegy Romana Kovaříka šéf Slavie Jaroslav Tvrdík hodnotil šance svého týmu poměrně pragmaticky, i tak ale vyjádřil přání alespoň v jednom zápase překvapit a vyhrát. Pomýšlet na postup je příliš smělé, i kvalitní vystoupení ale klub posune o další krok dál. Výkon v dvojzápase může rozhodnout třeba i o tom, zda v létě v Edenu přistane nabídka na Simu na 20 a více milionů eur, o níž by už vedení skutečně uvažovalo," přemítá Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Motivace hráčů bude mimořádná, jsem hodně zvědavý, jakou taktiku na soupeře trenér Trpišovský vymyslí. Leicesteru je fyzicky intenzivní pojetí blízké, zabijáci jako Vardy navíc dokážou potrestat každé zaváhání. Uvidíme, v jaké sestavě hosté půjdou do zápasu, na nějaké podcenění bych ale v případě ostrovního celku příliš nespoléhal," tuší Hanák.

„Je třeba se Slávií počítat, na úrovni evropského fotbalu podává velmi solidní výkony a do utkání půjde na maximum," říká Markéta Světlíková, mluvčí sázkové kanceláře Chance.

Prioritou je Liga mistrů

„Navíc je otázka, jak Leicester k zápasu v Praze přistoupí. Co pro klub Evropská liga znamená. V Premier League má našlapaný program, ještě může myslet na titul, a minimálně chce udržet příčky pro Ligu mistrů. To je zcela jistě priorita proti Evropě," je přesvědčen Urbanec.

„Pokud se Slavia vyhne kiksům v rozehrávce, které umí fenomenálně trestat soupeřova hvězda Jamie Vardy, může to pro ni být další z legendárních zápasů pod Jindřichem Trpišovským. A naději na úspěch Slavii dává paradoxně i soupeř. Příklad fotbalové cesty The Foxes, kteří vyhráli v sezoně 2015/16 Premier League s kurzem totálního outsidera 5000:1, je nezapomenutelný," poukazuje Urbanec.

Spolehnou se na odvetu?

Uvažovat o postupu do dalšího kola si asi skutečně troufnou jen největší optimisté, i ti se ale mezi tipéry najdou. Na tuto variantu bookmakeři nasadili kurz 4:1, Leicester má kurz 1,27:1. Vklady jsou pak rozloženy v poměru 92/8 ve prospěch Angličanů.

„Favorizované Lišky za sebou mají těžké utkání s Liverpoolem, které ke konci parádně otočily a koncem týdne je čeká další těžký soupeř. Mohou trochu spoléhat, že na domácí půdě Slavii převálcují a do prvního utkání vstoupit s menším nadšením než soupeř," dodává Světlíková a dodává, že se také hodně sází na postup Leicesteru v kurzu 1,26 i na výsledek utkání bez remízy – výhra hostí s kurzu 1,50.

Reklama

Související témata: