Hlavní obsah

Skočit na Hagiho? To by byla penalta a navíc žlutá, takže bych odvetu nechytal, glosoval Kolář klíčový moment

Praha

„Už jsem to nestihl,“ jen pokrčil rameny slávistický gólman Ondřej Kolář nad momentem, který ovlivnil další průběh první osmifinálové partie Evropské ligy v pražském Edenu. Mladý Hagi totiž stačil prakticky z brankové čáry prostrčit míč kolem Koláře a Rangers vyrovnali. „Musel bych na něj skočit a byla by to nejspíš penalta a pro mě druhá žlutá karta, takže bych nemohl nastoupit v odvetě,“ rozebíral situaci, po které Helander stav zápasu srovnal a tím Slavii dokonale vyvedl z rytmu a tempa.

Škoda. Za tu první půli jsme měli vytěžit víc než jeden gól, lituje Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

„Shoda okolností. Po standardní situaci, kterou jsme téměř ubránili, přišel nešťastný odraz míče, jenž letěl jinam, než se původně odrazil," nevinil trenér Jindřich Trpišovský z inkasované branky gólmana Koláře.

„Mohl to asi řešit lépe, ve druhé půli však předvedl zákrok, kterým nás podržel," připomínal střelu Kenta, kterou Kolář vytahoval nad břevno.

Foto: David W Cerny, Reuters

Filip Helander z Rangers se raduje z gólu proti Slavii

„Hodně těžký zákrok, protože jsem se přemísťoval. On sice trefil balon nějak divně, nicméně přesně pod břevno. Měl jsem kliku, že mi vyšel krok a stačil jsem střelu vyškrábnout. Dostat takový hloupý gól, to by nás položilo," věděl své o druhém důležitém momentu Kolář.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský při zápase s Rangers.

„Prohrávat 1:2 by pro nás bylo skutečně mnohem horší. I tak vytěžili Rangers z minima maximum," dával mu za pravdu Trpišovský.

„Ale stejně teď dostáváme gólů po standardních situacích nějak moc. Přitom jejich bránění trénujeme, ale přesto se nám v zápasech nedaří, abychom po nich neinkasovali," připouštěl i Lukáš Provod, že inkasovaná branka Slavii utlumila podobně jako v nedělním ligovém zápase s Ostravou.

„Rangers navíc ve druhé půli změnili taktiku, takže hra se vyrovnala. Přitom první poločas jsme odehráli stylem, jak jsme chtěli. Jen další góly jsme nepřidali, proto pro nás není výsledek ideální."

„Teď jsou ve výhodě samozřejmě Skotové," věděl své pochopitelně i slavistický kouč zklamaný z remízy stejně jako hráči. Zvlášť poté, co v poslední minutě hostující gólman McGregor zázračně lapil Masopustovu hlavičku doslova na brankové čáře.

„Dlouho jsem takový zákrok neviděl," jen si Trpišovský povzdechl nad tím, co devětatřicetiletý brankář hostů předvedl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Rangers Steven Gerrard po zápase mezi slávisty Alexanderem Bahem (vlevo) a Tomášem Holešem.

Své Rangers zachránil, což kouč Steven Gerrard samozřejmě kvitoval.

„Přispěl k remíze velkou měrou, protože předvedl skvělý zákrok. Bylo to pro něho emocionálně náročné střetnutí, protože byl kapitánem mužstva," nešetřil chválou na adresu McGregora, stejně jako dalších hráčů.

„Po pomalém začátku jsme se vrátili do hry. Slavia je těžko čitelná, navíc skvěle reaguje a její hráči se na hřišti dobře posouvají, proto je pro nás pro odvetu remíza dobrým výsledkem."

„První půle nás stála hodně energie a sil a po změně stran už jsme si nedokázali vytvořit takový tlak. Kluci sice hodně chtěli, ale nepřesností bylo příliš, poslední krok nám většinou chyběl, přřihrávky za strany také, své sehrávala únava. Postupový výsledek proto teď mají v rukou Rangers. Pro nás to bude znamenat dát v odvetě gól, protože pak se situace otočí," přemýšlel hned po závěrečném hvizdu Trpišovský, kudy vede po pražské remíze pro jeho tým cesta do čtvrtfinále.

Reklama