Hlavní obsah

Parádní trefa. Stanciu by ji ale raději vyměnil za bezgólovou remízu

Praha

Úžasná trajektorie, jakou míč vypálený pravačkou rumunského legionáře nabral. „Hned když jsem míč trefil, věděl jsem, že trajektorii bude mít dobrou. Doufal jsem v gól a padlo to tam,“ byl si Nicolae Stanciu jistý, že gólman Rangers McGregor bude proti jeho střele bez šance. A také že byl... Slavia hned po sedmi minutách osmifinálového duelu Evropské ligy nad čerstvým mistrem Skotska vedla a další půlhodinu soupeře k ničemu nepouštěla.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicolae Stanciu (vpravo) a Peter Olayinka ze Slavie se radují po gólu proti Rangers.

Článek
Fotogalerie

„První poločas jsme sehráli skvěle, hráli jsme vlastně jen my. Rangers jsme totiž sledovali na videu, takže jsme o nich věděli všechno a ničím nás nepřekvapili. Měli jsme ale přidat druhou branku, i ostatní měli šanci skórovat," netajil Stanciu, že je z konečné remízy komplikující jeho týmu cestu do pohárové čtvrtfinále rozčarovaný.

„Remizovat doma 1:1 není podle mého moc dobré, proto nemůžu být s výsledkem spokojený. Kdybych si mohl vybrat, raději bych gól nedal a remízu 1:1 vyměnil za bezbrankový výsledek," přiznával, že by svou výstavní trefu klidně oželel.

Škoda. Za tu první půli jsme měli vytěžit víc než jeden gól, lituje Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

„V posledních zápasech inkasujeme po standardních situacích zbytečné góly, což se nám stalo proti Rangers. Škoda, mohli jsme vyhrát, i když druhý poločas v našem podání nebyl nejlepší," nepopíral rumunský legionář, že po vyrovnávací brance se už mužstvo nemohlo dostat do tempa a herního rytmu, jímž mělo až do té doby nad Rangers navrch.

V odvetě bude hrát roli hřiště, co všechno nám dovolí, říká trenér Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

„Pořád ale máme před sebou druhé utkání. Musíme dát v odvetě gól, abychom uspěli a postoupili," věří Stanciu, že druhý díl osmifinálové konfrontace Slavia za týden v Ibrox Parku zvládne a stejně jako před dvěma lety postoupí v Evropské lize do čtvrtfinále

Reklama

Související témata: