Hlavní obsah

Do třetice všeho dobrého ostrovního? Část sázkařů zkouší postup Slavie přes Arsenal

Praha

Fotbalisté pražské Slavie po vyřazení Leicesteru a divokém postupu přes Rangers večer nastoupí ve čtvrtfinále Evropské ligy na Emirates Stadium proti slavnému Arsenalu. Jakkoliv Lišky platily při pohledu na tabulku Premier League za papírově silnější tým, bookmakeři i sázkaři ani tentokrát nevěří, že by se sešívaným mohlo podařit soupeře z Anglie vyřadit. Výrazným favoritem na postup je v kurzu 1,32:1 Arsenal, Slavia se sází v kurzu 3,6:1. Vklady jsou pak rozděleny v poměru 83/17 ve prospěch týmu z Londýna.

Kouč Arsenalu Mikel Arteta chválil Slavii. Je schopna trápit i ty největší klubyVideo: Sport.cz, Arsenal FC

 
Článek

Sešívaní přiletěli na Ostrovy potřetí jako outsider. Ale kurzy na své další účinkování v poháru už zažila horší.

„První ostrovní konfrontaci s Leicesterem neměla Slavia přežít - kurz na postup 4:1. Premier League je prostě v očích většiny fanoušků i nás bookmakerů nejvyšší meta," ohlíží se Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Takovou situaci nepamatuji od mládeže, reaguje Jindřich Trpišovský na množství absencíVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

Před dvojzápasem proti Rangers už byly šance pro Slavii mnohem příznivější, vlastně vyrovnané. „Teď se sešívaní proti Arsenalu opět vracejí na špičku Premier League. Kurz na postup jsme teď vypsali nižší - 3,6:1. Slavia přesvědčila. Výkonnostně sice ještě je za top kluby z Ligy mistrů, ale v Evropské lize může reálně postupovat dál. Navíc Arsenal neprožívá nejlepší období," bilancuje Urbanec.

„Slavii čeká v krátkém sledu třetí souboj s ostrovním týmem. Arsenal se aktuálně v domácí soutěži nachází až na desáté příčce, což ale nic nemění na tom, že se jedná o velkoklub světového formátu. Sešívaní při absenci Kúdely s Delim budou muset improvizovat v obranné řadě, ještě citelnější ale bude ztráta Ondřeje Koláře. Diskuse o jeho nasazení vnímám spíše jako zbožné přání," avizuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Evropská liga poslední šancí

„Ani domácí nebudou v defenzivě kompletní, zdravotní problémy hlásí dvojice Luiz - Tierney. Arsenal každopádně má co nabídnout zejména dopředu. Hráči jako Saka, Pépé nebo Aubameyang disponují ohromnou rychlostí, což bude dělat oslabené hostující obraně velké starosti. Gunners klidně mohou doma inkasovat, v zápase i v celé sérii ale svého soupeře věrní svému názvu přestřílejí," tuší Hanák.

Postup by byl z říše snů, říká před čtvrtfinále Evropské ligy s Arsenalem Lukáš ProvodVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

„Během posledních zápasů už byla na sešívaných znatelná únava a v neděli je ještě v nabitém programu čeká derby se Spartou. Arsenal má v obraně také problémy, aby mohl hrát příští sezonu poháry, musí ale v Evropské lize zabojovat. Proto se od Kanonýrů očekává maximální nasazení," poznamenává Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Slavia venku umí

Arsenal je v úvodním utkání na domácím hřišti favorizován v kurzu 1,58:1, remíza má kurz 4,2:1 a na Slavii se sází v poměru 6,1:1. Jedničku na tiketu preferuje celých 85 % sázkařů, remízu zvolilo 5 % a senzační výhru Slavie zbývajících 10 %.

Čím se bavil na tréninku před čtvrtfinále Evropské ligy Arsenal?Video: Arsenal FC

Těžko vypsat kurzy jinak, když Arsenal je spolu s United hlavním favoritem na celkového vítěze soutěže. Arsenal má na zisk trofeje v EL kurz 3,95:1 - Slavia 30:1.

„Ale Slavia venku umí a část sázkařů v její výhru věří. Takže jí přejme: Do třetice všeho dobrého ostrovního," povzbuzuje českého mistra Urbanec.

„Hodně se také sází na Arsenal s handicapem -1,0 v kurzu 1,97 nebo na jeho postup 1,31. Na postup Slavie bookmakeři vypsali kurz 3,60," doplňuje Světlíková.

Reklama

Související témata: