Hlavní obsah

Zasloužená remíza, třeba právě bod z Kodaně pomůže, doufá Hložek

Kodaň
Aktualizováno

Ofenziva zaplakala, bod z Kodaně ale vezou. Fotbalisté pražské Sparty remizovali na úvod základní skupiny Evropské ligy s Bröndby 0:0. Zásadní otázkou je, jestli Letenští v Dánsku bod získali, nebo tady dva nechali... „Skupina je svým způsobem turnaj svým způsobem, bod zvenku má svou váhu. Radši bychom vezli výhru, po remíze je ovšem vše otevřené a pustíme se do dalších zápasů,“ plánuje Ondřej Čelůstka, který nastoupil za první tým poprvé v sezoně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ze Sparty Praha během utkání základní skupiny Evropské ligy s Bröndby v dánské Kodani.

Článek

Dánský mistr není v pohodě, v nové sezoně vyhrál jen jednou. Proto není pro Spartu remíza na žádnou velkou oslavu.

„Bod na úvod skupiny je zvenku, pořád váhu má, ale po půli jsme měli dobré šance, soupeř ani jednu. Bod bereme," líčí kapitán David Pavelka pro ČT sport.

„Máme za sebou první zápas ve skupině, celkem jich je šest. Uvidíme, třeba nám právě bod z Kodaně pomůže," doufá Adam Hložek.

„Domácí měli jednu šanci, my tři čtyři, takže můžeme říkat, že jsme mohli vyhrát. Uhráli jsme bod, i vzhledem k výsledku ve druhém zápase skupiny je důležitý," poukazuje trenér Pavel Vrba na výhru Lyonu na půdě Rangers.

První střelu na branku vyslali Pražané až 15 minut před koncem, což je v ofenzivě dost málo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Souček hledá cestu k brance soupeře

„Určitě. Nedali jsme gól, nějaké náznaky jsme měli. Fanoušci soupeře drželi celý zápas, ale takový bychom měli zvládnout a vyhrát. Dánové hráli v pěti vzadu, byli jsme na ně nachystaní, ale bylo to těžké. Měli jsme být víc trpěliví," líčí Jakub Pešek.

„Bod venku musíme brát, dost zápasů ještě máme před sebou," dodává.

„Fyzicky velmi náročný zápas. Z naší strany asi ne tak ofenzivní, jak jsou lidé zvyklí. Věděli jsme, čeho je Bröndby schopné, dohráli jsme ale utkání velmi slušně. Chyběla nám koncovka, víc klidu, jako třeba při mojí šanci. Přesto slušný zápas, v tak těžkém prostředí. Myslím, že je remíza zasloužená," líčí novic Lukáš Haraslín.

Reklama

Související témata: