Hlavní obsah

Duel Evropské ligy mezi Leicesterem a Neapolí poznamenalo násilí v hledišti

Leicester/Praha

Divočina na tribunách. Čtvrteční zápas úvodního kola základní skupiny fotbalové Evropské ligy mezi domácím Leicesterem a Neapolí poznamenalo násilí fanoušků. Emoce vyvolal dramatický závěr utkání, ve kterém italský celek v 87. minutě vyrovnal na konečných 2:2. V ochozech King Power Stadium se následně příznivci Neapole provokovali s domácími fandy, aby se poté snažila klidnit vášně také anglická policie.

Foto: Carl Recine, Reuters

Střet policistů a fanoušků Neapole, po konci duelu Evropské ligy v Leicesteru bylo v ochozech „rušno“.

Článek

Závěr duelu v Leicesteru byl značně vyhrocený. Vyrovnávací gól fotbalisty Neapole Victora Osimhena v závěru duelu a následné vyloučení záložníka domácích Wilfreda Ndidiho z nastavení odšpuntovalo dramatické dění v ochozech.

Podle ostrovního deníku Daily Mail se vzájemné provokování dvou fanouškovských skupin na tribuně stupňovalo. Se závěrečným hvizdem pak násilí propuklo naplno.

Policie se rozhodla mezi oběma tábory vytvořit živou bariéru. Snaha uklidnit situaci pak vyústila v přímou konfrontaci mezi pořádkovými složkami a zejména italskými příznivci.

Domácí diváci byli kvůli výtržnostem vyzváni hlasatelem, aby stadion opustili. Návštěvníky z Neapole policie naopak dlouho po konci utkání ještě držela na tribunách.

Podle anglických médií ke střetům mezi fanoušky docházelo už před zápasem v ulicích Leicesteru.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články