Hlavní obsah

Tomáš by se měl zachovat jako chlap, potvrdil Jarošík, že s Řepkou zmizela ze Sparty i týmová pokladna

Ostatní si konfrontaci s Chelsea vysnili, jemu ale klub, v jehož barvách si při toulkách světem před osmi lety také zahrál, moc po chuti nebyl. „Představoval jsem si hratelnějšího soupeře, i když pravdou je, že při prosincovém losování v osudí moc přijatelných soupeřů pro další fázi Evropské ligy nebylo. Spousta kluků si ale Chelsea přála, takže alespoň uvidí, jak to na Stamford Bridge chodí,“ bral kapitán fotbalové Sparty Jiří Jarošík s nadhledem konfrontaci s vítězem Ligy mistrů, která ještě před startem ligového jara jeho tým čeká.

Foto: Petr Horník, Právo

Sparťanský stoper Jiří Jarošík na tréninku

Článek
Fotogalerie

Možná i proto, že si není vůbec jistý, zda únorové duely s londýnským klubem sám stihne a proti Chelsea si v Evropské lize zahraje.

„Mrzelo by to, protože bych o zápasy s Blues nerad přišel, i když na Chelsea zatím vůbec nemyslím. To až tak týden před tím, než se s ní střetneme. Uvidím ale, jak na tom budu. Zdraví je přednější," přiznával Jarošík, že potíže se zraněným stehenním svalem ani během zimní přestávky příliš neustoupily.

„Po prvních trénincích se ukáže, ale ve zlepšení moc nevěřím. Přitom jsem odjel k moři, abych mohl plavat a věnovat se strečinku, protože jsem čekal, že by teplo a mořská voda mohla pomoci," má nejzkušenější ze sparťanských fotbalistů trochu zamotanou hlavu ze zranění, které ho už na podzim přibrzdilo.

Přišel i o duel v Bilbau

„Pět let se mně přitom zranění vyhýbala a neměl jsem žádný problém. Naposledy jsem mimochodem laboroval také se svalem na noze. Jenže tentokrát mě zaskočilo, jak dlouho se už léčení vleče. I o poslední podzimní zápas ve skupině Evropské ligy v Bilbau jsem přišel a to jsem se přitom na návrat do Španělska a tamní fotbal obrovsky těšil," stýská si Jarošík, který je na marodce už od konce listopadu.

S nadhledem sobě vlastním z ní sledoval prosincové losování vyřazovací části Evropské ligy a konfrontaci s Chelsea, kterou los jeho Spartě přiřkl, pochopitelně že vnímal i aféru, jež se koncem roku dostala na světlo světa ze sparťanské kabiny a plnila stránky bulvárního tisku. Zmizení týmové kasy, kterou Tomáš Řepka odnesl při odchodu z Letné a v níž mělo být údajně několik set tisíc, bylo hodně tučným soustem, než aby prošlo bez povšimnutí.

„Nezajímá nás, jak se to dostalo na veřejnost, nikdo nikoho ani neobviňuje. Tomáš by se ale měl zachovat jako chlap a splnit, co slíbil. Což znamená kasu vrátit," potvrdil Jarošík, že skutečně nešlo o fámu a Řepka s pokladnou, do níž hráči platí pokuty dané týmovým sazebníkem, stejně jako zápisné či peníze za první starty, góly či třeba narození potomků, ze Sparty před rokem odkráčel a dosud ji nevrátil.

Reklama

Související témata: