Hlavní obsah

Před rokem vyřadil Neapol, teď by Tecl rád na evropské scéně dorazil Doněck

zp (Doněck)Sport.cz

Zatím je nejlepším střelcem Viktorie. Nejlepším, ale také jediným, protože Stanislav Tecl musel obstarat gól jak v prvním domácím pohárovém střetnutí Evropské ligy se Šachtarem Doněck, tak v jarní ligové premiéře v Ostravě, kde skóroval hned dvakrát. „Dostal důvěru, kterou nám splácí, ale byl bych rád, kdyby se trefili i jiní hráči,“ věcně glosoval Teclovu produktivitu kouč plzeňských fotbalistů Dušan Uhrin.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Viktorie Plzeň Stanislav Tecl na tréninku v Doněcku.

Článek

Před rokem jste řádil proti Neapoli, kterou jste vlastně vyřadil z Evropské ligy, letos jste v prvním duelu načal gólovou trefou Doněck. Dorazíte ho v dnešní odvetě?

Po prvním zápase pod Vesuvem jsme měli větší šanci na postup než nyní, protože jsme nad Neapolí na jejím hřišti vyhráli. Se Šachtarem se musíme o postup dál prát, ale věřím, že odvetu zvládneme a postoupíme.

Šachtaru jste dal jeden gól, ostravskému Baníku dokonce dva, takže vaše někdejší muška je zase zpátky...

Začátek jara mně vyšel, takže se cítím samozřejmě dobře. Jen doufám, že to tak půjde dál.

Pomohlo vám, že z vás trenér Uhrin udělal jedničku mezi útočníky? Získal jste tím na sebevědomí a sebedůvěře?

Pochopitelně, ale zároveň cítím, že všechno není jen na mně. Na hřišti je nás jedenáct a je jedno, kdo dá góly. Podstatné je, abychom je stříleli a vyhrávali.

Se Šachtarem to ovšem budete mít hodně těžké, neboť domácí vůbec nepřipouští, že by neměli do osmifinále postoupit.

Není se čeho bát. Před týdnem jsme se doma přesvědčili, že jsme schopni s ním hrát rovnocennou partii, takže teď půjde o to, abychom to potvrdili i na hřišti.

Jenže na hřišti hodně zmrzlém a navíc v mrazivém večeru, tedy podmínkách, na něž jste doma už odvykli...

V lednu jsme v tomhle počasí a na podobných hřištích normálně trénovali, takže si nemyslím, že by šlo o nějaký skok, natož pak zásadní problém. A hlavně - panující podmínky jsou stejné pro obě mužstva.

Reklama