Hlavní obsah

Přemožitel Plzně se ve čtvrtfinále Evropské ligy utká s Juventusem

Nyon
Aktualizováno

Fotbalisté Lyonu, kteří v osmifinále vyřadili plzeňskou Viktorii, se ve čtvrtfinále Evropské ligy střetnou s italským Juventusem. V dalších soubojích budou o postup do semifinále bojovat Alkmaar s Benfikou, Basilej s Valencií a Porto se Sevillou. Rozhodl o tom los v Nyonu.

Foto: Robert Pratta, Reuters

Hráči Lyonu Alexandre Lacazette (vlevo) a Gueida Fofana slaví gól proti Plzni.

Článek

Lyon vyřadil Plzeň po výsledcích 4:1 a 1:2, i když v odvetě měl český šampión hodně šancí na to, aby postup nakonec vybojoval. Místo toho se však do osudí dostal Lyon a narazil na zřejmě nejatraktivnějšího možného soupeře Juventus.

Jediný italský zástupce v soutěži má navíc o motivaci postaráno, jelikož se květnové finále hraje právě na jeho stadiónu. "Jsme hrdi na to, že jako jediní reprezentujeme Itálii ve čtvrtfinále už druhý rok po sobě, i když loni to bylo v Lize mistrů. Ale stále nám zbývá do finále dlouhá cesta. Lyon je těžký los. Lidé nás favorizují, ale stále jsme teprve ve čtvrtfinále," prohlásil Pavel Nedvěd, který pracuje ve vedení Staré dámy.

Zajímavý souboj čeká i na Suchého, který si může zahrát proti tradičnímu španělskému celku Valencii. Otázkou však je, zda o zápasy nepřijde kvůli trestu za vyloučení v osmifinálové odvetě se Salcburkem. Minimálně v úvodním duelu bude zřejmě český zadák Basileji chybět.

Los čtvrtfinále Evropské ligy (3. dubna - odvety 10. dubna):
Alkmaar - Benfica Lisabon
Olympique Lyon - Juventus Turín
Basilej (Marek Suchý) - Valencie
Porto - Sevilla.

Reklama