Hlavní obsah

Bern opět zvítězil, ve švýcarské lize porazil St. Gallen

Bern

Fotbalisté Bernu, kteří budou 11. prosince hrát s pražskou Spartou o postup do jarní části Evropské ligy, v domácí soutěži porazili St. Gallen 4:2. Po čtvrtečním vítězství na hřišti Slovanu Bratislava si Young Boys připsali čtvrtou soutěžní výhru za sebou a v tabulce švýcarské ligy jsou třetí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Bernu Jan Lecjaks.

Článek

Bern, za který odehrál celý zápas obránce Jan Lecjaks, se St. Gallenem dvakrát prohrával. Těsně před koncem poločasu vyrovnal na 2:2 Vilotič a po přestávce poslal domácí poprvé do vedení svým druhým gólem v utkání Hoarau. Francouzský útočník zdvojnásobil svůj dosavadní střelecký účet v tomto ligovém ročníku. V 69. minutě zpečetil výhru Bernu Steffen.

Young Boys hráli v sestavě: Mvogo - Lecjaks, Von Bergen, Vilotič, Hadergjonaj - Gajič, Sanogo Junior - Nuzzolo, Kubo (65. Costanzo), Steffen (80. Nikci) - Hoarau (73. Afum).

Tabulku vede už o pět bodů Basilej, která v duelu s druhým FC Curych zvládla vypjatou koncovku. V ní hájila vedení 1:0, brankář Tomáš Vaclík ji podržel několika výbornými zákroky, ovšem nakonec jej domácí přece překonali. V 87. minutě totiž střelu Francka Etoundiho zastavil stoper Marek Suchý rukou a penaltu Jásin Šicháví proměnil. Vaclíka poslal doleva a míč doprava.

Basilej ale stihla odpovědět. Její soupeř nejdřív přišel o vyloučeného obránce a v 94. minutě i o bod. Shkelzen Gashi si naběhl na centr a hlavou vystřelil obhájci titulu důležitou výhru.

Reklama

Související témata: