Hlavní obsah

Nejvíc se v Evropské lize sází na Plzeň, tipující však věří i Spartě a Liberci

Praha

Sázkaři jsou ve svém živlu, po Lize mistrů startuje také Evropská liga hned se třemi zástupci českého klubového fotbalu. Podle tipů u domácích kanceláří by měli v úvodních zápasech uspět. „Plzeň, Liberec i Sparta hrají ve slušné formě, nemají extrémně silné soupeře pro 1. kolo, a když k tomu přičteme určitou míru fandovství, důvěra sázkařů v jejich výhru je pochopitelná,“ říká Ladislav Pavlis, vedoucí bookmaker Tipsportu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Slovanu Liberec Marek Bakoš v přípravě na duel Evropské ligy s Bragou.

Článek

Utkání Plzeň - Minsk patří již od středečního rána k nejsázenějším. Plných 95% sázek přistálo na výhru Západočechů. „Přitom Dinamo Minsk je špičkový běloruský klub a navíc vyřadilo silný Salcburk. I proto je kurz na výhru Plzně vyšší 1,44:1 a sázkařsky zajímavý," vysvětluje Pavlis.

„Dinamo se v Evropské lize veze na vlně euforie a pro Plzeň to nebude v žádném případě jednoduchý zápas," poukazuje Michal Navrátil, hlavní bookmaker Victoria Tipu.

U Chance dokonce 99,5% sázejících věří plzeňskému týmu. Další nejčastější sázkou je, že padnou dvě či více branek.

V Řecku je vždycky žhavá půda

Pražská Sparta hraje svůj zápas venku, a tak jsou zde bookmakeři i sázkaři opatrnější. Přesto jich výrazně nadpoloviční většina tipuje, že Sparta v řeckém Tripolisu uspěje.

„Sparta má určitě více zkušeností, ale řecká půda je vždycky hodně žhavá. Sparta letos venku sice ani jednou neprohrála, ale z pěti utkání zvítězila jen v lize v Mladé Boleslavi a jinak uhrála čtyři remízy. Z Řecka by ale s bodovým ziskem měla přijet," míní Navrátil.

Sázkaři Letenským věří ještě víc než bookmakeři Chance - celých 85% z nich sází na výhru Sparty v kurzu 2,06:1, remízu tuší 10% a pouhých 5% si myslí, že domácí prostředí Řekům pomůže k výhře.

Doma Slovan umí zabrat

Jediným mírným outsiderem z českých týmů je pohárově nejméně zkušená sestava Liberce. Výhru Slovanu lze u Tipsportu vsadit v kurzu 2,90 - výhru Bragy 2,44. Přesto Slovanu 60% sázkařů doma věří. „Liberec je fanouškům sympatický. Hraje otevřený fotbal a drží s touto taktikou skvělou desetizápasovou sérii bez porážky. Proto by ani s Bragou neměla podle sázkařů vítězná série skončit," rekapituluje Pavlis.

Také u Chance se sázkaři předvedli jako velcí optimisté, 55% sází na výhru Liberce, 20% tipuje remízu a jen 25% sází na Portugalce.

„Těžko hledat favorita, protože Braga to v Evropě umí, ale Liberec taky. Jeho dva roky staré tažení Evropskou ligou mají všichni ještě v paměti. Doma Slovan umí zabrat, ale je otázka, jak si s tak vypjatým utkáním poradí méně zkušení hráči, kteří ještě na jaře hráli 2. ligu. Pokud někdo vyhraje, tak nejspíš jednogólovým rozdílem," míní Navrátil za Victoria Tip.

Sparta a Plzeň kandidáty na postup

Pokud jde o šance českých zástupců v jednotlivých skupinách, tak Sparta a Plzeň jsou podle Tipsportu kandidáty na druhá postupová místa. Sparta asi těžko svými výkony přeskočí německé Schalke, na APOEL Nikósie by však měla podle bookmakerů stačit. Kurz na 2. místo ve skupině Sparta 1,70 (APOEL 2,30).

Plzeň zas nemůže skutečně konkurovat španělskému Villarrealu, ale s Rapidem Vídeň a právě Minskem by si měla poradit a postoupit. Plzeň do 2. místa - kurz 1,90 (Rapid do 2. místa 2,00).

Jediný Liberec podle kanceláře zůstane za branami postupu. Marseille je jasným favoritem skupiny a druhým v pořadí bude dle kurzů Braga (do 2. místa 1,55). Liberec se jistě kurzu 2,80 na 2. místo ve skupině vzepře a favorizované Portugalce potrápí.

Bookmakeři Victoria tipu jsou na tom podobně. Na postup zkušené Plzně ze skupiny vypsali kurz 1,8 a na postup Sparty dokonce 1,65. Zato v postup Liberce příliš nevěří, o čemž svědčí kurz na postup 2,7 a vyřazení ve skupině 1,35.

Reklama

Související témata: