Hlavní obsah

Minule Chelsea, teď Krasnodar. Není třeba speciální motivace, ujišťuje Dočkal

Po třech letech se znovu chystají na úvodní jarní kolo Evropské ligy. Zatímco před třemi lety fotbalisté pražské Sparty vyrukovali proti slavné Chelsea, tentokrát je čeká ošidný Krasnodar. Soupeř ne tak uznávaný, přitom těžký. „Není třeba hledat žádnou speciální motivaci. Jde přece o vyřazovací část Evropské ligy,“ ujišťuje záložník Bořek Dočkal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Bořek Dočkal.

Článek
Fotogalerie

V sezóně jste už narazili na zvučná jména jako Schalke, Dortmund. Kam řadíte Krasnodar?

Rozhodně proti němu není třeba hledat žádnou speciální motivaci. Pro někoho to je neznámý soupeř, pro nás ale není těžké odhadnout, jak je silný. Navíc jde o vyřazovací část Evropské ligy, to hovoří za vše.

V létě jste v kvalifikaci Ligy mistrů vypadli s jiným ruským soupeřem, CSKA Moskva. Čekáte podobné zápasy?

Obecně se dá říci, že asi ano. Kvalita týmu, herní pojetí se mohou dost podobat. Zápasy s CSKA pro nás mohou být cennou zkušeností, ale nelze zase dva ruské týmy tak úplně srovnávat. Jsou si podobné v tom, že mají velmi dobré individuality a jsou silní směrem dopředu. Je nám jasné, že třeba jakákoliv ztráta míče uprostřed hřiště může znamenat velké nebezpečí. Nejsme na to tak úplně zvyklí. V lize nám to často projde, s takovými týmy už ne.

Souhlasíte s charakteristikou, že Krasnodar hraje rychlý, technický fotbal?

Před dvěma lety jsme na ně narazili v zimní přípravě ve Španělsku. Mužstvo se až tak nezměnilo. Některé hráče pamatuji, je to silný soupeř. V taktické přípravě nám ho trenéři představí ještě víc.

Jaký výsledek bude pro odvetu dobrý?

Dlouhodobě se snažíme pracovat na tom, aby hra měla svou tvář a pravidla. Zrovna proti takovému soupeři musíme hrát na sto procent, aby šance na dobrý výsledek vůbec byla. A jaký bych bral? Dodržet obecné pravidlo, doma neinkasovat. To by mohl být klíč k úspěchu. Zápas se ovšem může vyvíjet jinak.

Reklama

Související témata: