Hlavní obsah

Exhibice s Putinem i na Letné? Těžko, Býci dostanou jasné instrukce

Praha

Aférka s Putinem na tričku jako politická provokace okořenila jarní start evropských pohárů. V Istanbulu se o ni postaral Dmitrij Tarasov, fotbalista Lokomotivu Moskva. Pražská Sparta večer hostí Krasnodar a nabízí se tedy otázka, zda hráči ruského týmu nebudou solidární se svým kolegou. Asi těžko, UEFA spojování fotbalu s politikou během zápasů trestá a vedení Býků dá hráčům jasné instrukce.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Dmitrij Tarasov z Lokomotivu Moskva po zápase na hřišti Fenerbahce Istanbul vyjádřil podporu svému prezidentovi Vladimiru Putinovi.

Článek
Fotogalerie

Sundal na konci utkání dres a fanouškům mával v tričku s podobiznou Vladimira Putina a nápisem „Nejzdvořilejší prezident".

Na istanbulské půdě to byla vzhledem k současným napjatým vztahům mezi Tureckem a Ruskem jasná provokace. UEFA okamžitě zahájila s Dmitrijem Tarasovem disciplinární řízení. Může prý vyfasovat stopku na nejméně deset zápasů, trest hrozí také Lokomotivu.

Tričkový inovátor ovšem narazil i doma. „Dá se k tomu říci jediné - díky za tak hloupé gesto," rýpl si do něj člen výkonného výboru ruského svazu Igor Lebeděv.

A co Krasnodar v Praze? „Případ z Istanbulu si s hráči určitě rozebereme," striktně avizuje trenér Oleg Kononov, že exhibice s Putinem sotva bude mít na Letné pokračování.

Zápas Evropské ligy Sparta - Krasnodar se hraje dnes večer od 21:05, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama

Související témata: