Hlavní obsah

Chilan Mašek na palubě nechybí, Zahustel letí do Španělska jen na výlet

Praha
Aktualizováno

Morální podporu v podobě kanonýra Václava Maška, účastníka slavného MS v Chile, ve výpravě mají. Horší je, že fotbalisté pražské Sparty odletěli do Španělska k prvnímu duelu čtvrtfinále Evropské ligy proti Villarrealu s prořídlým kádrem. „Doma zůstali Šural, Vácha a Jiráček, zraněný Zahustel letí vyloženě jen na výlet. Další tři hráče pak musíme na tréninku otestovat, zda budou fit,“ hlásil před odletem trenér Letenských Zdeněk Ščasný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný má starosti...

Článek

Krasnodar a římské Lazio ve vyřazovací části poslali ze hry, populární Žlutou ponorku z Villarealu však logicky považují za největší oříšek.

„Další postup by byl velkou senzací. A pro mě největším dosavadním úspěchem," uvědomuje si reprezentant Ladislav Krejčí.

„Zatímco v případě Krasnodaru a Lazia jsme vždycky nějakou slabinu objevili, tentokrát po prostudování tří, čtyř posledních zápasů Villarrealu u soupeře žádnou nevidím," říká na rovinu kouč Ščasný.

Zápas přichází v kritickou chvíli

Pro Letenské přichází bitva o další zázrak v nevhodnou chvíli. V lize prohráli na Slovácku a ztratili kontakt s vedoucí Plzní, po reprezentační pauze se jim navíc rozpadla základní sestava.

„Jedna porážka nás nerozhází, museli jsme počítat s tím, že jednou přijde. Za prvé se nám musejí naši zranění vrátit zpátky, za druhé se musíme vrátit ke svojí hře. To spolu souvisí a je to zásadní," poukazuje trenér.

Ščasný je realista

Jako hráč byl Ščasný u posledního sparťanského čtvrtfinále Poháru UEFA v roce 1984 proti Hajduku Split, teď je jako trenér znovu u čtvrtfinále nástupnické soutěže. Do Španělska odlétá jako realista.

„Na Hajduk mám krásné vzpomínky. Na Villarreal neletíme prohrát, na druhou stranu víme, kde je náš strop, na co naše kvalita stačí," avizuje Ščasný.

Sparta na pohárové výjezdy vždy bere některé ze svých bývalých hráčů. Marek Kincl, kat Lazia, přinesl mužstvu v Římě štěstí. Kdo ví, třeba to zvládne také internacionál Václav Mašek, který dostal cestu do Španělska od klubu jako dárek k nedávným 75. narozeninám.

Zápas Villarreal - Sparta se hraje ve čtvrtek od 21:05, přímý přenos vysílá ČT sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Jak dopadne úvodní čtvrtfinálový zápas Evropské ligy mezi Villarrealem a Spartou?
Vyhraje Villarreal
45,1 %
Utkání skončí remízou
21,3 %
Zvítězí Sparta
33,6 %
Celkem hlasovalo 8321 čtenářů.

Reklama

Související témata: