Hlavní obsah

Slavii v poháru pamatuje jako žáček. Teď nadějný mladík zažívá něco neuvěřitelného

Tallinn

Když fotbalová Slavia hrála naposledy v evropských pohárech, bylo Liboru Holíkovi jedenáct. Teď je pravý obránce blízko tomu, aby byl při návratu červenobílých do Evropy přímo u toho. Osmnáctiletý mladík bude s nejvyšší pravděpodobností v základní sestavě, která vyběhne ve čtvrtek večer v Tallinnu.

Foto: Robert Procházka

Slávisté Libor Holík (vlevo) a Jarolav Mihalík.

Článek

„Pokud by to vyšlo, bylo by to něco neuvěřitelného," uvedl Holík ještě před odletem do Estonska. Slovo neuvěřitelné sedí. Po příchodu movitých čínských majitelů klub mocně nakupuje posily, Holík se však navzdory konkurenci prosazuje. Odehrál i generálku s Hajdukem Split (0:1).

„Že jsem v přípravě hrál, ještě nic neznamená," pravil dobře naladěný Holík, který i mimo trávník působí dojmem suveréna. „To jen tak vypadá. Pokud v Tallinnu nastoupím, nervózní určitě trochu budu," přiznal Holík, který si prý pamatuje poslední pohárové vystoupení červenobílých (v prosinci 2009 porážka v Lille 1:3 ve skupině Evropské ligy).

„Koukal jsem na zápas v televizi. Standa Vlček dával jediný gól. Je super, že je tady i teď s námi," rozplýval se Holík nad klubovou ikonou, současným vedoucím mužstva.

Holík do Edenu přišel zkraje listopadu ze Slovácka, v závěru podzimu si připsal první ligový start. Odehrál jednu minutu právě proti bývalému klubu. Na jaře se ale do základní sestavy nedostal, nastupoval za juniorku nebo za dorost. Nyní stojí před svojí premiérou na evropské scéně.

Jak dopadne úvodní duel 2. předkola Evropské ligy mezi Levadií Tallinn a Slavií?
Vyhraje Tallinn
15,7 %
Utkání skončí remízou
8,8 %
Zvítězí Slavia
75,5 %
Celkem hlasovalo 4290 čtenářů.

Reklama

Související témata: