Hlavní obsah

Takhle jsem si loučení s Boleslaví nepředstavoval, přiznal po vyřazení z Evropy Jarolím

Stejný příběh. Loni vypadla Mladá Boleslav z Evropské ligy s Nory, jen co do soutěže vstoupila, letos se její osud naplnil hned ve třetím kvalifikačním předkole s Makedonci. „Přitom je tady natolik kvalitní mužstvo, že bychom dál postoupit měli. Platilo to loni, stejně jako letos,“ netajil rozčarování Lukáš Magera, jehož trefa osm minut před koncem nestačila ani na prodloužení, natož pak na postup.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Hlavní trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím při odvetě s Škendija Tetovo.

Článek
Fotogalerie

„Přišla pozdě. Čas přidat druhou branku sice ještě relativně byl, jenže fotbalisté těchto národů jsou mistři světa ve zdržování," připomínal Jakub Rada, že soupeř od samého začátku polehával po trávníku, střádal vteřiny a brnkal mladoboleslavským fotbalistům na nervy. I třeba tím, že brankář Zehov už po půlhodině signalizoval, že ho berou křeče.

Scházela efektivita, přiznal Rada

„Hodně zvláštní, ale na to se vymlouvat nemůžeme. I přes dvoubrankovou prohru v prvním utkání jsme měli na to, abychom zápas dotáhli alespoň do prodloužení. Scházela ale větší efektivita. Takové Plzni stačila jedna střela na bránu k postupu, zatímco my nedokázali využít celou řadu slibných příležitostí, které se nabídly," glosoval partii s Tetovem Rada.

„A to jsem si myslel, že nás má hlavička znamenající vedení vyburcuje a že přidáme ještě druhou branku, čímž bychom manko z Makedonie smazali. Jenže v závěru to už byla z naší strany křeč. Soupeř hru kouskoval, zdržoval a my míče pouze nakopávali," nepopíral Magera, že závěrečná hektika v mladoboleslavském podání už nárok neměla.

„Stalo se nám to podruhé a je to samozřejmě frustrující. Vždyť v pohárové Evropě jde o peníze a šanci se předvést. Hlavně mladší hráči se mohli ukázat v Evropě. Je to škoda, protože máme kvalitní mužstvo a zasloužili bychom si hrát poháry a nevypadávat hned v prvním kole," povzdechl si Magera, když ani na prodloužení nedošlo a Středočeši se s pohárovou Evropou rozloučili, hned jak do ní vkročili.

Odveta byla hratelná, tvrdil kouč

„Mrzí mě to, závěr mého mladoboleslavského angažmá se proměnil ve zklamání," přiznával trenér Karel Jarolím, že si před odchodem k reprezentaci představoval konec klubového angažmá jinak.

„I když jsme v Makedonii prohráli o dvě branky, byla odveta hratelná. Museli bychom však být efektivnější a nesměli prohospodařit první poločas, kdy jsme nebyli schopni dostat soupeře pod tlak. Hlavně proto, že podpora ze stran byla nulová," litoval úvodních 45 minut.

„O půli jsem změnil rozestavení, což sice přineslo převahu, ale jeden gól nestačil. Scházel nám klid a trpělivost, stejně jako lepší finální fáze," uznal po vyřazení domácí kouč.

O nejbližší budoucnosti se mu pochopitelně moc mluvit nechtělo. „Teď jsem příliš zklamaný. Ale budoucnost řešíme a v co nejkratší době ji dořešíme."

Reklama

Související témata: