Hlavní obsah

Letní posila Slavie Van Kessel musí ještě zabrat

Vila do Conde

Slávisté ve čtvrtek uspěli v odvetě třetího předkola Evropské ligy a přešli přes portugalský celek Rio Ave FC. V druhém poločase sice hodně znervózněli, ale v tom prvním plnili taktické pokyny téměř na jedničku, takže trenér Dušan Uhrin byl s výkonem svých hráčů spokojený. Chybičky se ale přece jenom našly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Slavie Gino van Kessel.

Článek

Lodivod pražského klubu překvapil nečekaným tahem, kdy se ve středu zálohy objevil Kamerunec Michael Ngadeu-Ngadjui. Chtěl tím eliminovat velkou sílu, kterou portugalský celek disponoval v prostředku hřiště. Riskantní krok se vyplatil, slávisté střed hřiště zavřeli a soupeře touto cestou do šance nepouštěli. Prostor se ale našel na krajích, a to především v divočejším druhém poločase.

„My jsme tam úplně znervózněli, nebyl to jeden hráč, ale určitě na krajích jsme zbytečně ztráceli míče," popsal druhý poločas trenér Uhrin.

Vyvrcholilo to střídáním velké letní posily Gina van Kessela, který se sice podílel na akci, po níž padl Hušbauerův gól, ale v defenzivní činnosti se mu tolik nedařilo. Nahradil ho tak poněkud překvapivě Jasmin Ščuk, který je středovým hráčem.

Van Kessel musí lépe bránit

„Já jsem tam zprava potřeboval spíš důrazného hráče, protože to se tam nedělo. Gino sice je dobrý dopředu, ale ještě si nezvykl na to, co po něm chceme. Bránění mu nejde, je v těch pozicích vzadu pozdě," vysvětlil trenér sešívaných svůj krok. Nového hráče ale nezatracuje. „Bránit umí, víme to, takže se budeme snažit, aby změnil svůj herní projev. Dopředu je ale zase nebezpečný a výrazný," dodal kouč.

Nabízí se tak analogie s jinou posilou ze Slovenska Jaroslavem Mihalíkem, který po svém příchodu do Slavie taktéž předváděl velký potenciál v ofenzivě, ale při hře dozadu měl mezery. Postupem času se to zlepšilo, což obránce Jan Mikula předpokládá i u Van Kessela, s nímž se stará o pravou stranu hřiště.

„Každý zápas je to lepší a lepší. Gino se tady napřed musí také rozkoukat," uvedl Mikula o svém spoluhráči, který do klubu přišel až po letní přípravě a neměl tak tolik času sehrát se s týmem. „Myslím si, že do budoucna už to bude jen lepší," dodal po čtvrtečním zápase řízný pravý bek.

Reklama

Související témata: