Hlavní obsah

Sparta chce do letadla směr Dánsko posadit také Karavajeva

Praha

Liga mistrů je ztracena, Letenští tedy znovu upnuli veškeré síly k play off Evropské ligy. Ve středu fotbalisté pražské Sparty odlétají do Dánska, kde je čeká úvodní partie se Sönderjyske, aktuálně dvanáctým týmem tabulky tamní ligy. Vzít s sebou hodlají i ruského obránce Vjačeslava Karavajeva.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ještě na jaře hrál Vjačeslav Karavajev (vpravo) na Spartě za Jablonec, teď do ní míří.

Článek

Blíží se klíčový dvojzápas sezóny, v němž bude Sparta zachraňovat pohárový podzim. Trenér Zdeněk Ščasný již dokonce předeslal, že pokud jeho tým roli favorita nezvládne, vyvodí z toho osobní odpovědnost...

Pro Letenské jen dobře, že nedělní výhra po dobrém výkonu na Bohemians (2:0) vnesla do jejich řad potřebný klid. Atmosféru momentálně jitří jen partyzán Konaté, který přestal trénovat a hodlá si vytrucovat odchod do Bukurešti.

„Proběhla schůzka za účasti vedení, hráče i jeho agenta. Výstup z ní ovšem není," poukazuje tiskový mluvčí Ondřej Kasík, že klub zatím svůj postoj ke Konatému nehodlá zveřejnit.

S Rusem jsou domluvení

Nezávisle na patálii s hráčem z Pobřeží slonoviny se Sparta snaží dotáhnout příchod obránce Vjačeslava Karavajeva z CSKA Moskva. K dispozici by ho ráda měla právě již pro zápasy se Sönderjyske.

„Soupiska pro play off se uzavírá do středeční půlnoci, chceme to stihnout. S hráčem jsme domluvení, zbývá ještě dohoda s jeho klubem. CSKA teď řeší hlavně kolaudaci stadiónu," naznačuje Kasík, co jednání o bývalém hostovi v Dukle a Jablonci zdržuje.

Tým Sönderjyske sídlí ve městě Haderslev, Pražané přistanou v nedalekém Vojensu. Soupeř Sparty je dánským vicemistrem, v nové ligové sezóně však ještě nevyhrál a po pěti zápasech má skóre 3:9.

Reklama

Související témata: