Hlavní obsah

Postup je povinnost! Mazuch přišel do Sparty hrát poháry

Praha

Prošel Fiorentinou, Anderlechtem a Dněpropetrovskem, po vážném zranění kolena oživuje kariéru ve fotbalové Spartě. Po vyloučení Jakuba Brabce v Bukurešti se Ondřeji Mazuchovi (27) otevřela cesta do základní sestavy. Řízný stoper by v ní neměl chybět ani v úvodním duelu play off Evropské ligy na hřišti dánského Sönderjyske. Zápas se hraje ve čtvrtek od 18:15, přímý přenos vysílá O2 TV Sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Ondřej Mazuch před utkáním se Sönderjyske.Video: Lucie Moučková

 
Článek

Přestupoval jste do Sparty, abyste s ní hrál evropské poháry. Teď ta chvíle přichází s vámi v sestavě...

Samozřejmě jsme doufali, že se kvalifikujeme do Ligy mistrů. To se bohužel nepovedlo, ale pohárů se nevzdáváme. Pro Spartu je teď základní skupina Evropské ligy povinnost!

Však také kouč Ščasný bere před duely s dánským soupeřem roli favorita.

Řekl bych, že v předkolech nikdy žádný favorit není. Hraje se na dva zápasy a může se stát cokoliv. Na druhou stranu myslím, že když budeme hrát jako v posledním zápase na Bohemce, měli bychom play off zvládnout.

Jako stoper si zřejmě užijete. O Sönderjyske jdou zprávy, že na malém domácím hřišti sází především na standardní situace a dlouhé auty.

Právě Bohemka hrála podobně, snažila se nakopávat, my jsme ale všechny balóny posbírali. Od trenérů víme, že Dánové mají severský styl. Dlouhé auty, všechno do vápna, jednoduchý fotbal. S tím si ale musíme poradit.

Trenér také netají, že jde o nejdůležitější zápas sezóny. Jste pod tlakem?

Sami moc dobře víme, o co hrajeme. Nějaký zvláštní tlak necítíme. Postup do základní skupiny Evropské ligy je pro Spartu povinností. Chceme dál hrát poháry a udělat si zase renomé v Evropě. Jako v minulé sezóně.

Brabcovo vyloučení vám pomohlo do základní sestavy. Nevadí vám, že se jedenáctka na začátku sezóny hodně mění?

Zápasů nás čeká hodně, vždycky nějaké změny budou. Není možné, aby jedenáct lidí na podzim odehrálo třicet zápasů. Čekám, že se sestava bude měnit i dál, tím spíš, pokud by se nám povedlo postoupit. Nevidím v tom problém.

Jak dopadne úvodní duel play off Evropské ligy mezi Sönderjyske a Spartou?
Vyhraje Sönderjyske
13,7 %
Utkání skončí remízou
11,4 %
Zvítězí Sparta
74,9 %
Celkem hlasovalo 766 čtenářů.

Reklama

Související témata: