Hlavní obsah

Larnaka - Liberec 0:1Pohárový střelec Coufal přiblížil Liberci cestu do Evropy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Coufal 0 : 1
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Liberec je druhým českým týmem, který má hodně blízko k tomu, aby na evropské fotbalové pohárové scéně účinkoval celý podzim. Zatímco mistrovská Plzeň na ni zůstane bez ohledu na výsledné resumé konfrontace s bulharským Ludogorcem, Severočeši k účasti v základní skupině Evropské ligy vykročili v prvním duelu 4. předkola na Kypru proti Larnace. Gólem svého pohárového snajpra Coufala vyhráli 1:0 a za týden v domácí odvetě by si postup neměli nechat uniknout.

Foto: Agency News Cyprus, ČTK

Fotbalisté Liberce se radují z gólu v Larnace.

Článek

Měla to být pro Severočechy konfrontace s kyperským soupeřem, španělský trenér Larnaky Idiakez ovšem žádného Kypřana nepostavil. Zato svých krajanů poslal na trávník hned šest. Vsadil na kombinační fotbal a málem mu to vyšlo hned v úvodu, protože autor postupového gólu proti Sp. Moskva Tričkovski nechal po devíti minutách brankáře Dúbravku pořádně vyniknout.

Poprvé a na dlouho naposledy, protože ještě před naplněním první půlhodiny udeřili Severočeši. Sýkorovu střelu ještě Rubén Miño vyrazil, jenže při následném rohovém kopu našel Bartošák ideálně Coufala a pohárový střelec Severočechů domácího gólmana propálil. Po trefách v loňském roce proti Marseille a letos v domácí odvetě s Mödlingem další ohromně důležitý gól.

A kdyby Vůchovu ránu těsně před přestávkou nezastavila konstrukce brány, mohlo být rozhodnuto.

Domácí se sice na odpověď také zmohli, ale velkou šanci Brazilce Alvese zmařil spolehlivý Dúbravka, ránu Ortize zase zblokovali obránci, bombu Tričkovskiho vyrazil Dúbravka na roh. Na nervy fotbalistů Larnaky to bylo příliš, takže Ortiz musel po druhé žluté ze hřiště. Proti soupeři hrajícímu o deseti si Severočeši výhru a slibnou pozici pro odvetu už pohlídali.

Výsledkem domácího snažení bylo jen břevno, které trefil pět minut před koncem Larena, v čemž ho napodobil doslova v posledních vteřinách střídající Súkenník.

Úvodní utkání play off fotbalové Evropské ligy:
AEK Larnaka - Slovan Liberec 0:1 (0:1)
Branka: 29. Coufal. Rozhodčí: Buquet - Debart, Gringore (všichni Fr.). ŽK: Tričkovski, Mojsov, Ortiz - Coufal, Vůch, Sýkora, Hovorka, Folprecht, Komličenko. ČK: 65. Ortiz.
Larnaka: Miňo - Ortiz, Murillo, Mojsov, Tete (82. Barrera) - Boljevič, Truyols (34. Charalambus) - Tričkovski, Larena, Tomás - Alves (75. Charalambides). Trenér: Idiakez.
Liberec: Dúbravka - Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák (70. Súkenník) - Folprecht, Breite (85. Kubyškin) - Bartl, Vůch (60. Navrátil), Sýkora - Komličenko. Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: