Hlavní obsah

Austria - Plzeň 0:0Plzeňská série bez výhry pokračuje, domácím neuznali dva góly

Robert Neumann (Vídeň)Sport.czPrávo

Fotbalisté Plzně dál čekají na výhru na evropské scéně. Ve druhém duelu skupiny Evropské ligy uhráli na půdě vídeňské Austrie bezbrankovou remízu. Byl to už jejich jedenáctý zápas v pohárech v řadě bez vítězství. Viktoria neoslnila, získala ale důležitý bod. V případě porážky by byla její situace notně nepříznivá.

Foto: Heinz-peter Bader, Reuters

Plzeňský obránce David Limberský v souboji s Felipem Piresem.

Článek
Fotogalerie

Zatímco před rokem při utkání s Rapidem byl padesátitisícový stadión Ernsta Happela v Prátru téměř plný, tentokrát poloprázdný. Fanoušci se příliš nepobavili. Po zahřívací úvodní čtvrthodince se na hranici pokutového území k odraženému míči dostal Hořava, jeho ránu ovšem obrana zblokovala.

Krátce poté o sobě dala vědět také Austria. Po její první vážnější akci skončil míč v Kozáčikově síti, kvůli ofsajdovému postavení Kayodeho ale gól neplatil. V 24. minutě se dostal ke střele Pires, Kozáčik s námahou vyrazil. Na slovenského brankáře brzy letěl další balón, který ale s přehledem zkrotil.

Vzápětí po centru z přímého kopu hlavičkoval na Kozáčika český obránce v domácím dresu Stronati. Jednadvacetiletý bývalý stoper Baníku nastoupil na podzim v základní sestavě rakouského týmu poprvé.

To už tlak Austrie sílil, hrálo se většinou na polovině Plzně. Její defenzíva však pracovala do přestávky spolehlivě. Vpředu se sice bil ze všech sil Poznar, kterému dal kouč Pivarník přednost před Ďurišem, jenže ani on dlouhé minuty nezahrozil.

Nadějně vypadala až situace v 51. minutě, kdy už se hnal plzeňský útočník do šance, jenže v poslední chvíli mu ukopl míč Filipovic. Poté si solidní pozici nachystal Albánec Kace, jenže nezamířil přesně.

Po hodině hry hostům pořádně zatrnulo: po centru zleva se k hlavičce prodral Filipovic, naštěstí ale netrefil branku. V 64. minutě překonal Kozáčika znovu Kayode, opět byl však v ofsajdu. Poté se blýskl Poznar, jeho hlavičku po rohovém kopu však domácí gólman Almer kryl. Průměrné utkání tak nakonec dospělo k bezbrankové remíze.

Utkání 2. kola skupiny E fotbalové Evropské ligy:
Austria Vídeň - Viktoria Plzeň 0:0
Rozhodčí: Beaton - Chambers, Potter - Clancy, Robertson (všichni Skot.). ŽK: Filipovic, Serbest - Limberský, Matějů, Hejda, Kace, Krmenčík. Diváci: 16 509.
Austria: Almer - Larsen, Stronati, Filipovic, Martschinko - Serbest, Holzhauser - Venuto (79. Tajouri-Shradi), Grünwald, Pires - Kayode (85. Friesenbichler). Trenér: Fink.
Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Petržela (58. Kopic), Kace (90.+1 Hromada), Hořava, Zeman - Poznar, Bakoš (66. Krmenčík). Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: