Hlavní obsah

Výlet do Milána by Costa bral. Anglický tým ale Sparta 33 let neporazila

Vysnili si ideální scénář, teď jde o to ho naplnit. Pokud fotbalisté pražské Sparty ve čtvrtek remizují v Evropské lize se Southamptonem nebo souběžně hraný duel mezi Beer Ševou a Interem skončí remízou, zajistí si Letenští postup ze skupiny K. Pak by k závěrečnému duelu do Milána vyrazili už jen na výlet. „Čeká nás těžký zápas. Ale postup si samozřejmě chceme zajistit již doma,“ přikyvuje obránce Costa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ukažte se mi! Sparťan Costa během utkání s Beer Ševou.

Článek
Fotogalerie

Statistiky se před čtvrtečním duelem střetávají. Sparta ve čtyřech domácích zápasech v pohárech na podzim ještě neprohrála (3 výhry, 1 remíza). Pak je tady ovšem i druhé hledisko. Letenští v pohárech naposledy porazili anglického soupeře v roce 1983 (3:2 s Watfordem). V následujících 15 zápasech s anglickými týmy nevyhráli (4 remízy, 11 porážek).

Pravda, výhru Sparta za každou cenu nepotřebuje, i jeden bodík jí postup do jarní vyřazovací části zaručí.

„Je ošidné kalkulovat s remízou. Já říkám, že jsme doma, takže musíme myslet na výhru," zdůrazňuje Costa, obránce ze Zimbabwe.

Tažení do čtvrtfinále je motivací

Byl u toho, když Sparta v minulém ročníku Evropské ligy došla až do čtvrtfinále. „Je dobré si jarní tažení připomenout, může nás motivovat. Hlavně však musíme myslet na nejbližší zápas."

Letenští v prvním duelu v Southamptonu hladce prohráli 0:3. „Náš soupeř je znovu favoritem. Je to silné mužstvo ze silné ligy, jedné z nejlepších na světě. Víme, co bylo v prvním zápase u nich špatně, na co naopak můžeme navázat. Teď už máme jiné plány, ale to je naše tajemství," usmívá se Costa.

Trosky zdravých jedou dál

Africký obránce zůstává jedním z mála statečných mimo rozsáhlou sparťanskou marodku. Únava se v závěru podzimu kumuluje. „Je to škoda, že máme tolik zraněných, navíc se jedná o spoustu zkušených. Ale my, co jsme zbyli, na marodku nekoukáme, jedeme prostě dál. Jsme profíci. Zranění nebo únava přijdou, musíme je porazit."

Po úvodním výbuchu v Anglii dokázali sparťané další tři zápasy ve skupině vyhrát. Proto mají první mečbol.

„Postup by byl pěkný pro všechny sparťany, nás hráče i fanoušky, ale i pro celý český fotbal," přeje si Costa.

Čtvrteční zápas Sparta - Southampton se hraje od 19:00, přímý přenos vysílá Nova Sport 1, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Jak dopadne čtvrteční zápas Evropské ligy mezi Spartou a Southamptonem?
Vyhraje Sparta
35,2 %
Utkání skončí remízou
27,1 %
Zvítězí Southampton
37,7 %
Celkem hlasovalo 4324 čtenářů.

Reklama

Související témata: