Hlavní obsah

Styl nového trenéra nám sedí, říká Koubek a už vyhlíží výlet na Old Trafford

Praha

Hezky se jim to poslouchá. „Kam vyrazíme na jaře? Teď nevím, ale hezký by byl Manchester United, pokud bude k mání,“ culí se brankář Tomáš Koubek. Zatímco Rudí ďáblové musejí postup do vyřazovací části Evropské ligy potvrdit ještě v posledním kole základních skupin, fotbalisté pražské Sparty už ho mají jistý. Čtvrteční výhra 1:0 nad Southamptonem dala potřebné razítko. Letenští přečkají v Evropě do jara druhý rok po sobě.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Brankář Sparty Tomáš Koubek (vpravo) mohl být spokojený. Fotbalisté Southamptonu ho na Letné ani jednou nepřekonali.

Článek
Fotogalerie

Sparta slaví postup

Kdo by čekal dlouhý tah na oslavu postupu, nejspíš bude zklamán. Zdecimovaný sparťanský kádr by ďábelskou jízdu nejspíš nepřežil.

„Euforie je na místě, vždyť jsme postoupili do jarní části Evropské ligy! Ale už v neděli hrajeme v Hradci Králové a chceme se udržet také v boji o titul. Není tedy čas na žádné kraviny, dáme si regeneraci a musíme se začít připravovat na další zápas," ujišťuje brankář Tomáš Koubek.

Sami hráči žasnou, co se jim povedlo. Vzhledem k zoufalé marodce je skoro zázrak, že z těžké skupiny po čtyřech výhrách za sebou postupují. Jako vítěz a kolo před koncem.

„V podstatě nás zbylo jedenáct z áčka plus kluci z dorostu. Jsme díky tomu semknutější a to je dobře," poukazuje Koubek. „V den zápasu jsme se dozvěděli, že hráč Majka je rok narození 2000, tak jsme se všichni smáli, když nám přál při obědě. Pro mladé kluky je to zážitek. Vždyť tady před chvilkou podávali balóny a teď mají tu čest hrát."

Klíčová byla výhra nad Interem

Po úvodní porážce 0:3 v Southamptonu přitom byla Sparta na odpis. Potom trenéra Zdeňka Ščasného vystřídal jeho mladý asistent David Holoubek. S ním mužstvo neztratilo ani bod při skóre 7:1.

„Řekl bych, že nám sedl jeho styl. Už nehoníme soupeře po celém hřišti, ale zalezeme do bloku a čekáme na šance," míní Koubek. „Klíčová byla výhra nad Interem, který jsme zaskočili. Narostlo nám pak sebevědomí a vyhráli jsme tři další zápasy," libuje si.

Velký úspěch na pohárové scéně kompenzuje sparťanům trable v domácí lize, kde jsou pátí a ztrácejí citelných sedm bodů na vedoucí Plzeň.

„Po porážce v Plzni nám nezbylo nic jiného, než vyhrávat jak v Evropě, tak v lize. Pokud se chceme dotáhnout na Plzeň a na jaře ji honit, tak musíme v neděli v Hradci získat tři body. Výhra nad Southamptonem je velký impulz," věří Koubek.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen