Hlavní obsah

Po roce zase do Ruska! Rostov, přemožitel Bayernu, to je únorový soupeř pro Spartu

Nyon
Aktualizováno

Znovu je čeká cesta do Ruska. Fotbalisté pražské Sparty se v únorovém úvodním kole vyřazovací části Evropské ligy utkají s Rostovem. Rozhodl o tom los ve švýcarském Nyonu. Letenští byli jako vítěz skupiny K nasazeni, jejich nenasazený soupeř postoupil z třetí příčky v Lize mistrů. Letos Pražané začali vyřazovací část v ruském Krasnodaru. Sparta by měla začít venku a končit domácí odvetou. Zápasy se budou hrát 16. a 23. února.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Costa ze Sparty Praha (vpravo) brání Ariho z Krasnodaru.

Článek

Pozor na ně, v minulém ročníku málem vyhráli ruskou ligu! V aktuální tabulce ruské soutěže patří Rostovu sedmá příčka. Zahrál si Ligu mistrů a teď bude soupeřem Sparty.

„Nejhorší možný los. Rostov si nikdo z kabiny nepřál," reaguje záložník Lukáš Vácha, který jako jediný z hráčů sledoval losování na letenském stadiónu.

„Je to velká hrozba. Přiznám se, že když jsem výsledky viděl, na chvíli jsem přestal mluvit. Ale neskládáme zbraně, kdo říká, že Rostov nemůžeme překvapit," přidává se trenér David Holoubek.

„Výhodou pro nás je, že odvetu budeme hrát doma. Nestává se nám často, abychom začínali venku. Jinak nás ovšem čeká těžký a nepříjemný soupeř. Už jen to, že se probojoval do Ligy mistrů, je dostatečně výmluvné. A ke všemu ve skupině dokázal porazit Bayern Mnichov," poukazuje Vácha.

Mají skalp Bayernu a dvě remízy s Eindhovenem

Rostov si ve skupině Ligy mistrů opravdu nevedl tak zle. Skončil třetí za Atlétikem Madrid a Bayernem, se kterým si v domácím prostředí dokázal poradit 3:2. Pro ruský celek šlo o jediné vítězství, dvakrát remizoval s PSV Eindhoven a dvakrát prohrál s Atlétikem a jednou s Bayernem.

Svou cestu Ligou mistrů začal Rostov už ve třetím předkole, postupně vyřadil Anderlecht (2:2 doma, 2:0 venku) a Ajax (1:1 venku, 4:1 doma). Nejlepším střelcem týmu v základní skupině byl Dmitri Poloz se třemi brankami.

Cesty do Ruska by se Sparta nemusela až tak obávat. Letos na jaře vyřadila Krasnodar po výsledcích 1:0 doma a 3:0 venku. Následně si letenský celek v osmifinále poradil i s Laziem Řím a vypadl až ve čtvrtfinále, kde nestačil na Villarreal.

„Nevím, nevím, podle mě do takové destinace pocestují jen ti skalní, moc našich fanoušků se tam asi nepohrne," tuší Vácha.

Los 2. kola fotbalové Evropské ligy:
(první zápasy 16. února, odvety 23. února)
Sparta Praha - FK Rostov,
Athletic Bilbao - APOEL Nikósie,
Legia Varšava - Ajax Amsterdam,
Anderlecht - Zenit Petrohrad,
Astra Giurgiu - Genk,
Manchester United - St. Etienne,
Villarreal - AS Řím,
Ludogorec Razgrad - FC Kodaň,
Celta Vigo - Šachtar Doněck,
Olympiakos Pireus - Osmanlispor,
Gent - Tottenham,
FK Krasnodar - Fenerbahce Istanbul,
Mönchengladbach - Fiorentina,
AZ Alkmaar - Olympique Lyon,
Hapoel Beer Ševa - Besiktas Istanbul,
PAOK Soluň - Schalke.
Los LM
Kdo postoupí do osmifinále Evropské fotbalové ligy?
Sparta Praha
58 %
FK Rostov
42 %
Celkem hlasovalo 12103 čtenářů.

Reklama

Související témata: