Hlavní obsah

Španěl studoval Rostov podle Atlétika a Bayernu. Sparťanům slibuje gól nůžkami

Praha

Jedno si na Letné přejí všichni. Aby nový Španěl dopadl o mnoho lépe, než jeho krajan Pablo Gil. Obránce, který prošel rezervou Realu Madrid, totiž v Praze neuspěl a brzy se vytratil. Néstor Albiach by měl být jiný případ. Čtyřiadvacetiletý útočník se aklimatizoval v Dukle a do fotbalové Sparty v zimě přišel jako posila. První soutěžní zápas v rudém dresu nejspíš odehraje již ve čtvrtek v Rostově na Donu, kam jeho nový tým dnes ráno odletěl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Néstor Albiach ze Sparty během utkání s Ružomberokem.

Článek
Fotogalerie

Zimní příprava jim mohla dodat sebevědomí. V osmi utkáních nepoznali hořkost porážky při skóre 22:2.

„Když se podívám na výsledky z přípravných zápasů, nejsou špatné. Pět výher a tři remízy jsou dobré, nicméně je nám všem jasné, že důležité zápasy nás teprve čekají," poukazuje Néstor Albiach na čtvrteční duel v Rostově.

Španěl se v zimě trefil dvakrát a předvedl se i v generálce proti Žilině (1:1). „Škoda pohledné akce, která skončila po mých nůžkách na břevně, příště to snad vyjde," slibuje s úsměvem efektní gól.

Néstor se rychle tlačí do základní sestavy. „Je adaptovaný na českou ligu, pro mužstvo by měl mít okamžitý přínos. Už během přípravy ukázal, že bude platným hráčem. Věříme mu," říká hlavní trenér Tomáš Požár.

Útočník si v novém týmu rychle zvyká. „Nejvíc času jsme v zimě věnovali standardním situacím, především bránění rohových kopů. I v tomto směru bude Rostov velmi nepříjemný," uvědomuje si před bitvou v Rusku.

Liga mistrů inspirací

I když soupeř během zimy uzavřel všechny svoje zápasy a tréninky, pro Néstora není neznámý. „Viděl jsem dva jejich zápasy v Lize mistrů proti Atlétiku Madrid a Bayernu Mnichov. Hráli s pěti obránci, bránili velmi natěsno a následně vyráželi do rychlých protiútoků. Mají několik rychlých hráčů, kterým právě tento styl bude svědčit a na které si musíme dát velký pozor."

S Duklou se do Evropy nepodíval, pohárová výzva ho nalákala do Sparty.

„Bylo by skvělé v Rusku vyhrát, ale dobrá by byla i remíza 1:1 nebo 2:2. Každopádně nejdůležitější bude neprohrát úvodní zápas, pak věřím, že je v našich silách Rostov v domácím prostředí udolat," věří Néstor.

Úvodní zápas prvního kola vyřazovací části Evropské ligy Rostov - Sparta se hraje ve čtvrtek od 19:00 SEČ, přímý přenos vysílá ČT sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: