Hlavní obsah

Bookmakeři českým týmům věří, vyřazení z pohárové Evropy by podle nich bylo skandální

Praha

Bookmakeři sázkových kanceláří mají jasno - všechny čtyři české celky účinkující ve 3. kvalifikačním předkole evropských pohárů jsou favority a postoupí do dalšího dějství. „Zaváhání už v této fázi by bylo skandální,“ myslí si třeba hlavní bookmaker Fortuny Michal Hanák. „Proto nejen já očekávám postupové skóre 4:0,“ je přesvědčen, že Slavia a Plzeň v kvalifikaci Ligy mistrů a Sparta s Mladou Boleslaví v Evropské roli favoritů naplní a zamíří dál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

O postupu fotbalistů Slavie bookmakeři vůbec nepochybují.

Článek

Největší důvěře se z čtveřice českých celků těší Slavia, na kterou čeká běloruský Borisov. „V letním přestupovém období se Slavia, stejně jako Sparta pokusily o vzestup na vyšší level, takže celý fotbalový národ je plný očekávání, jak to bude fungovat nejen v lize, ale i v evropských pohárech," připomíná Hanák.

„Pokud by Slavia neměla na úvod uspět, musel by si šéf klubu Tvrdík zřejmě hledat místo opět někde v politice. Kurzy na tuhle variantu nemáme, ale možná není od věci nad tím zauvažovat," dodává s nadsázkou bookmaker Tipsportu Petr Urbanec, který je však přesvědčen o kvalitách Slavie a jejím postupu.

V Lize mistrů má podle bookmakerů většiny sázkových kanceláří v duelu proti Borisovu větší šanci na postup Slavia, jejíž kurs se pohybuje od 1.25 po 1.35:1. To Plzeň čeká v konfrontaci se Steauou Bukurešť (FKSB) o poznání vyrovnanější souboj. Na postup Viktorie je aktuálně kurs od 1.80 po 1.85:1, protože pořád v živé paměti je, jak loni Steaua vyřadila pražskou Spartu.

"Určitou plzeňskou naději vídíme v tom, že začíná na soupeřově hřišti. Uhrát v první duelu přijatelný výsledek, dát gól a doma potom rozhodnout, to by mohl být ideální postupoový scénáře. Kdo Plzni vůbec nevěří, to jsou sázkaři, neboť 93 procent jich vsadilo na postup Bukurešti," uvádí nepříznivá čísla Urbanec z Tipsportu. Sázkaři nejčastěji jako důvod skloňují jméno absentující opory zadních řad Romana Hubníka.

Sázkaři Plzni nevěří

V Evropské lize by Mladou Boleslav po postupu před irský Shamrock Rovers nemělo zastavit ani albánské Skenderbeu Körce. Svědčí o tom ostatně kurs 1.35:1 shodný u všech sázkových kanceláří.

Sparta to bude mít s CZ Bělehrad těžší, ale podle sázkových kanceláří by měla postup rovněž vybojovat. Na její cestu dál se sází v kursu od 1.4:1, zatímco kurs na postup soupeře je dvojnásobný.

I sázkaři se s bookmakery shodují. Na postup Slavie míří 99 procent vkladů, z 95 procent předpokládají postup Mladé Boleslavi, z 90 procent Sparty. Naopak jen 35 procent sázkařů věří, že se do dalšího dějství kvalifikace Ligy mistrů probojuje také Plzeň.

Postupové kursy českých týmů
Slavia
Chance 1.25:1Tipsport 1.25:1Fortuna 1.3:1
Plzeň
Chance 1.80:1Tipsport 1.80:1Fortuna 1.85:1
Sparta
Chance 1.40:1Tipsport 1.40:11.35:1
Mladá Boleslav
Chance 1.35:1Tipsport 1.35:1Fortuna 1.35:1

Reklama